Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Alandaki Protokollerine Bir Yenisini Daha Ekledi!

Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Alandaki Protokollerine Bir Yenisini Daha Ekledi!
Editör: Söyler Haber
10 Kasım 2022 - 19:21 - Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 19:24



Iğdır Üniversitesi, Uluslararası Alandaki Protokollerine
Bir Yenisini Daha Ekledi!

Gerçekleştirdiği projeler ve iş birliği anlaşmalarıyla dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan Iğdır Üniversitesi, Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammadali Keynejad, akademik ve kültürel alanlarda görüşmeler yapmak amacıyla Iğdır Üniveristesine bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Keynejad’ı Karaağaç Kampüsünde ağırlayan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, mevkidaşına Kültürel Mirası Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜMER) Müzesini, Tuz Mescidini, Diş Protez Laboratuvarını ve Sağlık Simülasyon Merkezini gezdirdi.

Burada Rektör Alma ile bir süre sohbet eden Prof. Dr. Keynejad, Iğdır Üniversitesi bünyesindeki çalışmalardan oldukça etkilendiğini ve Iğdır’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek iki üniversite arasında akademik eğitim iş birliğini geliştirmek ve yeni projeler üretmek adına bu ziyaretin önem taşıdığını vurguladı.

İki Üniversite Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma tabanlı protokol imzalandı.

Protokol kapsamında; öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak bilimsel çalışmaların planlanması, seçilmiş programlarda çift diploma ve ortak danışmanlık sağlanması ve sergi açılması ve teknik ziyaretlerde bulunulması konusunda fikir birliği sağlandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin felsefesi doğrultusunda bölge üniversiteler başta olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda ikili ilişkileri önemsediklerini belirtti. Yapılan anlaşmayla ülkeler arasında da iş birliği ve dostluğun pekişeceğini belirten Rektör Alma, iki üniversitenin birbirine aktaracağı güzel deneyimler olduğunun altını çizdi.

Son olarak Prof. Dr. Keynejad’ı Iğdır’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Alma, kendisine Iğdır Üniversitesi bünyesinde üretilen eserlerden de hediye etti.

Rektör Alma’nın ardından açıklamalarda bulunan Rektör Kaynejad ise Iğdır Üniversitesi ile anlaşma yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Program, başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum