Iğdır Üniversitesi Türkiye'de Sayılı Üniversiteler Arasına Girme Yolunda Bir Adım Daha Attı

RETÖR ALMA, IĞDIR ÜNİVERSİTESİNE BİR FAKÜLTE DAHA KAZANDIRDI

Iğdır Üniversitesi Türkiye'de Sayılı Üniversiteler Arasına Girme Yolunda Bir Adım Daha Attı
Editör: Söyler Haber
07 Şubat 2021 - 11:40 - Güncelleme: 07 Şubat 2021 - 11:50
Iğdır Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi Kuruldu
 
Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 06/02/2021 tarihli ve 31387 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 05/02/2021 tarihli ve 3519 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile kuruldu.

Bölgenin ve Iğdır’ın ihtiyaçları doğrultusunda akademik faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz, sağlık konusunda önemli bir eksikliği giderecek olan Diş Hekimliği Fakültesi’ni bünyesine kattı.

Rektör Alma’dan Teşekkür Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, uzun zamandır altyapı çalışmaları sürdürülen Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaptığı açıklamada, Üniversitemizin sürekli gelişim ve kalkınma içinde olduğunu belirten Rektör Alma, marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerinin belirtirken, yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nin, başta Iğdır şehri ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Nitelikli Ön Lisans Programları Diş Hekimliği Fakültesinin Kurulmasına Katkı Sağladı.
Hâlihazırda Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği, Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Protez Teknolojileri programları, bir anlamda Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasına katkı sağladı.

Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesindeki nitelikli öğretim elemanlarının çokluğu, Diş
Hekimliği Fakültesi’ndeki iş ve işleyişlerin sürdürülmesi noktasında da önemli bir yer tutacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum