IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA, DOĞUBAYAZIT'DA 

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA, DOĞUBAYAZIT'DA 
Editör: Söyler Haber
17 Nisan 2021 - 16:26
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MEHMET HAKKI ALMA, DOĞUBAYAZIT’DA 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Ak Parti İlçe Bşk. Av. Mustafa Konyar Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’ı makamında ziyaret etti.
Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar'ı makamında ziyaret eden Rektör Alma ve Başkan Konyar, Doğubayazıt ve Iğdır’da ortak düzenlenebilecek bilimsel çalışmalar, projeler ve etkinlikler hakkında istişarelerde bulundular.

Doğubayazıt ve Iğdır’ın tanıtımı açısından sempozyum ve kongrelerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi olarak her geçen yıl daha fazla sayıda bilimsel çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını ve şehrimize gelen bilim insanlarını İshak Paşa Sarayı'na da davet ettiklerini ifade etti.
Zengin tarihi dokusuyla Doğubayazıt’ın daha fazla tanıtılması gerektiğinin altını çizen Rektör Alma, Üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ileterek her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. 

Doğubayazıt’ın Sağlıksuyu Köyü'nde, bölgedeki hayvancılık sektörünü kalkındırmak amacıyla girişimci, akademisyen Dr. Banu Konyar tarafından Avrupa Birliği standartlarında kurulan, 100 dönümlük arazi içinde 12 bin metrekarelik kapalı alana sahip, günlük 3 ton süt ve yıllık 200 civarı buzağının üretildiği büyükbaş hayvan çiftliğinde yapılan endüstriyel süt üretimi hakkında bilgi alan Rektör Alma, son teknoloji ekipmanları ile donatılmış kapalı ahır, makine deposu, sağımhane ünitesi, yem deposu, doğumhane ve revirde incelemelerde bulundu. 

ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Hastalıktan Arî” ve “Onaylı Süt Çiftliği” sertifikalarına sahip, TKDK ve DAP destekleri ile kurulan; hayvan ve ürün sağlığı gözetilerek, otomatik gübre sıyırıcılar, kauçuk hayvan yatakları, otomatik ve manuel kaşıntı fırçaları ve donmaz hayvan sulukları gibi teknolojik ekipmanın kullanıldığı çiftlik ile Üniversitemiz Hayvan Hastanesi arasında gerçekleştirilebilecek ortak iş birlikleri ve projeler konularında da istişarede bulunuldu. 

Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Ak Parti İlçe Bşk. Av. Mustafa Konyar Doğubayazıt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bir ziyaret ettiler. 

Ziyaret kapsamında İlçe Müdürü V. Mehmet Salih Akkuş tarafından ağırlanan Rektör Alma ve Başkan Konyar, Doğubayazıt Gürbulak gümrüğüne gelen ürünlerin Üniversite tarafından analiz edilmesi için Müdür V. Akkuş ile birtakım görüşmeler gerçekleştirdi. 

Rektör Alma ve Başkan Konyar’ın kendilerini ziyaretlerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Müdür V. Akkuş ise Iğdır Üniversitesi ile her konuda iş birliğine açık olduklarını vurguladı. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum