Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Kamerun'a Gitti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Kamerun'a Gitti
Editör: Söyler Haber
16 Mart 2022 - 11:16

 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Kamerun’a Gitti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Orta Afrika ülkelerinden Kamerun’a gitti.

İlk ziyaretini Kamerun’un Türkiye Büyükelçiliğine gerçekleştiren Rektör Alma, burada Büyükelçi Volkan Işıkçı ile bir araya geldi.
Alma’ya ziyarette Rektör Yrd. Prof. Dr. Senayi Dönmez ile Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Keskin eşlik etti.

Büyükelçi Işıkçı ile Kamerun’da yapılacak eğitim iş birlikleri konusunda istişare eden Prof. Dr. Alma, ardından bir açıklama yaparak şunları kaydetti; “Uluslararası öğrencilerimizle ilgili dünyanın pek çok üniversitesi ile iş birliğimiz var. Üniversite olarak da bu iş birliklerine büyük önem gösteriyoruz. Kamerun'daki üniversitelerle de iş birliklerimizi artırmak istiyoruz. Bu konuda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Büyükelçi Işıkçı da eğitim alanında Iğdır Üniversitesi’nin Kamerun’daki çalışmalarına her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Rektör Alma’dan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına Ziyaret

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ardından beraberindeki heyet ile birlikte Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) temsilcisi Burak Özden ile görüştü.

Ziyarette iki kurumun ortak yürütebileceği çalışmalar ele alındı.
Özden, dünyanın farklı ülkelerinde yürüttükleri projelerle ilgili bilgi paylaşarak Iğdır Üniversitesi ile TİKA arasında yapılabilecek iş birliği projelerini hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 
Iğdır Üniversitesinin yürüttüğü çeşitli çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Alma ise gündemlerinde birçok faaliyet ve proje olduğunu, TİKA ile her alanda iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek TİKA temsilcisi Burak Özden’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum