Iğdır Üniversitesi İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversitesi İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı Iğdır Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında kurumsal yarar çerçevesinde araştırma ve eğitim konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Iğdır Üniversitesi İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı
Editör: Söyler Haber
25 Eylül 2022 - 11:15


Iğdır Üniversitesi İle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi arasında kurumsal yarar çerçevesinde araştırma ve eğitim konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından imzalanan protokol kapsamında; her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasında iş birliğini teşvik etmek, bilimsel ve akademik çalışmalar yapmak ve bu çalışmaların sonuçlarının karşılıklı kullanımı sağlanarak gerekli mecralarda yayımlamak amaçlanıyor.

Tarafların eğitim-öğretim anlayışındaki temel hususlar ile bilimsel çalışmalardaki deneyimlerinin birbirlerine aktarılması da planlanan hedefler arasında yer alıyor.

“Türkiye’deki Üniversitelerle Ortaklık Çabası İçerisindeyiz”
İmza töreninden önce kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, üniversiteler arasındaki paydaşlıkların önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
 “Eğitim kalitemizi daha iyiye taşımak amacıyla Türkiye’deki üniversitelerle ortaklık çabası içerisindeyiz. Türkiye’deki yükseköğretim öğrencilerinin daha iyi imkânlarda eğitim alması için bu tür iş birliklerini önemsiyoruz. Bundan sonra yapılacak olan şey iki üniversite arasındaki paylaşımların çoğalması ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi olacaktır. İş birliğimizin atılacak somut adımlarla beraber daha da ileri bir aşamaya geleceğine inanıyoruz. Ziyaretinden, ilgisinden ve desteklerinden dolayı Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir’e teşekkür ediyorum.”

“Çok Kapsamlı Bir İş Birliği Anlaşmasına İmza Attık”
Rektör Beydemir de başta Rektör Alma olmak üzere Üniversitemiz yetkililerine teşekkür ederek "Bugün Iğdır Üniversitesinin değerli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından ağırlandık ve her iki kurum olarak çok kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attık. Kaynaklarımızı birleştirerek pek çok örnek başarılı çalışma hayata geçireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.
Protokol, imzaların atılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesin ardından sona erdi.



 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum