Iğdır Üniversitesi İhtisaslaşma Programı Kapsamında İlk Protokolünü İmzaladı

 Iğdır Üniversitesi İhtisaslaşma Programı Kapsamında İlk Protokolünü İmzaladı
Editör: Söyler Haber
09 Aralık 2021 - 17:44



Iğdır Üniversitesi İhtisaslaşma Programı Kapsamında
İlk Protokolünü İmzaladı

Iğdır Üniversitesi ile ERSAĞ Şirketler Grubu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamındaki protokolde ERSAĞ Şirketler Grubu ile Iğdır Üniversitesi arasında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “Katma Değeri Yüksek Ürünler” alanında bilgi-birikim, araştırma, bilimsel çalışma paylaşımı ile kısa, orta ve uzun vadede planlanan hedeflere ulaşmak için iş birliği yapılacak. İşbirliği protokolü, Ar-Ge projelerine destek ve danışmanlık hizmetlerinin sağlanması, sektörün eleman ihtiyacına yönelik çalıştay, seminer vb. eğitim programlarının düzenlenmesi gibi faaliyet konularını kapsamaktadır.
Iğdır Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile ERSAĞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sarı‘nın imzaladığı iş birliği protokolü, beş yıl süreyle yürürlükte kalacak.
 Protokol sonunda konuşan Rektör Alma, ihtisaslaşma sürecinde ilk somut adımları atmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken ERSAĞ ile yapılan iş birliğinin iki kuruma da katkı sağlayacağını ifade etti.
ERSAĞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sarı ise “Iğdır’ın tıbbi ve aromatik açıdan potansiyel taşıyan bitkilerin yetişmesi için uygun koşulları var. Eğer imkânlarımızı iyi kullanırsak yapacağımız çalışmalar ile ülkemize, kurumlarımıza ve bölge kalkınmasına önemli fayda sağlayacağız” dedi.
Program, karşılık başarı dilekleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum