​​​​​​​HEMŞEHRİMİZ İŞ İNSANI İBRAHİM ÇEÇEN DOĞDUĞU TOPRALARDA

Doğubayazıt’lı hemşehrimiz iş insanı İbrahim Çeçen bugün Doğubayazıt ilçesine gelerek doğduğu toprakları yıllar sonra tekrar ziyaret etti.

​​​​​​​HEMŞEHRİMİZ İŞ İNSANI İBRAHİM ÇEÇEN DOĞDUĞU TOPRALARDA
Editör: Söyler Haber
19 Ekim 2023 - 00:33 - Güncelleme: 19 Ekim 2023 - 08:11


HEMŞEHRİMİZ İŞ İNSANI İBRAHİM ÇEÇEN DOĞDUĞU TOPRALARDA

Doğubayazıt’lı hemşehrimiz iş insanı İbrahim Çeçen bugün Doğubayazıt ilçesine gelerek doğduğu toprakları yıllar sonra tekrar ziyaret etti.

İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni için IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Doğubayazıtlı hemşehrimiz iş insanı İbrahim Çeçen, çocukları ile birlikte Ağrı’ya geldi.

Doğubayazıt ziyaretinde İbrahim Çeçen’e Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Belediye Başkan Vekili Mehmet Alpaslan, İller İdaresi Daire Başkanı Mehmet İlidi, Ticaret Odası Başkanı Cemal Can, BC Grup Başkanı Bışar Çoktin, IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeçen, İş insanları Fuat Türkmen, Metin Eryılmaz, Nuri Eryılmaz, AK Parti İlçe Bşk. Yrd. Salih Eryılmaz, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, DESK Platformu Başkanı Cemal Ersü, Narinkale Gazetesi Sahibi Erhan Baydar, Cemal Baydar, Av. Mustafa Konyar ve Ali Efe eşlik etti.

İbrahim Çeçen, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve beraberindeki heyet ile Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

İbrahim Çeçen, daha sonra Ömer Çoktin Fen Lisesini ziyaret etti. Ömer Çoktin Fen Lisesini Yapan Doğubayazıtlı hemşehrimiz İş insanı Bışar Çoktin ile birlikte okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Doğubayazıt Ticaret ve sanayi Odasını ziyaret eden İbrahim Çeçen, Ticaret Odası Başkanı Cemal Can ve STK Başkanları tarafından karşıladı. Çeçen’e Başkan Cemal Can, tarafından Tablo ve Plaket taktim edildi. 

İş İnsanı İbrahim Çeçen ve beraberindeki heyet daha sonra Doğubayazıt Ahmedi Hani Meslek Yüksekokulu’na geçerek okul idaresi ve AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut’tan okul ile ilgili bilgi aldı.

Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda iş insanı İbrahim Çeçen; Burada Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulunu yapan değerli iş insanımız Abdulbari Gozel beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Doğubayazıt’ta çok güzel bir üniversite yaptırmış. Bu üniversitenin kapasitesinin 1500 olduğunu öğrendim. Bugün öğrenci sayımız 606 öğrenci sayımız ve bölümlerinin çok eksik, en kısa sürede Doğubayazıt’ta bir fakültenin açılması için gereken tüm çalışmalarının yapılması için başta İbrahim Çeçen olarak ben, Rektörümüz, Kaymakamımız, Doğubayazıtlı iş insanlarımız, STK temsilcilerimiz ile birlikte el ele vererek güzel bir neticeye ulaştıracağız. dedi

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu hakkında heyete bilgi sundu. Karabulut; Doğubayazıt’a ilk geldiğim vakit 43 öğrencimiz vardı. Açtığımız bölümler ile şu an öğrenci sayımız 606 olmuştur. Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulunda en kısa zamanda bir fakültenin açılması ve öğrenci alması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben burada başta iş insanımız İbrahim Çeçen bey, Doğubayazıtlı iş insanlarımızdan yardım istiyorum. Doğubayazıt’ta kurulacak fakültede okuyacak öğrencilerimize burs vermeleri için iş insanlarımız ile bir protokol imzalayacağız. Bu belgeler ile YÖK Başkanlığına gideceğim inşallah en kısa sürede Doğubayazıt’ta bir fakülte açacağız. dedi

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci; ilçenin Turizm potansiyelinin olduğunu ve Doğubayazıt’a Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Otelinin yapılması gerektiğini ve bu yönde Doğubayazıt’lı İş insanlarına büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Ticaret Odası Başkanı Cemal Can ve BC Grup Başkanı Bışar Çoktin, burada İbrahim beyin huzurunda diyoruz, Doğubayazıt ilçesinde eğitim alanında yapılacak olan her çalışma için maddi ve manevi olarak her zaman yanınızdayız. Doğubayazıt’ta açılacak olan fakültede okuyan öğrencilerimizin bursunu biz karşılayacağız.

Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulunda Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Sıddık söyler, İbrahim Çeçen'e eğitime yaptığı katkılarından dolayı bir plaket takdim etti.

Günün programı, İshakpaşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Hz. ziyareti ardından Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Cemal Can, tarafından verilen yemek ile son buldu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum