HDP'DEN CAMİİLER VE KUR'AN KURS YARDIMLARINA RET OYU

Doğubayazıt Belediyesi Ocak Ayı meclis toplantısında Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından Doğubayazıt Belediyesinde talep edilen yardımlara, HDP meclis üyeleri tarafından kullanılan RET oylarıyla kabul edilmemiştir.

HDP'DEN CAMİİLER VE KUR'AN KURS YARDIMLARINA RET OYU
Editör: Söyler Haber
09 Ocak 2021 - 19:24 - Güncelleme: 11 Ocak 2021 - 16:01
HDP'DEN CAMİİLER VE KUR'AN KURS YARDIMLARINA RET OYU

Doğubayazıt Belediyesi Ocak Ayı meclis toplantısında Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından Doğubayazıt Belediyesinde talep edilen yardımlar:

Hoca Yusuf Karaduman Kur'an Kursuna tadilat yardımı ve okuyan öğrencilere yardım, Doğubayazıt Merkez Mehmet Bayazıt Camii, Ahmedi Hani Camii ve Fatih Camisine kışın ısınma ihtiyaçlarının giderilmesi için 20 şer ton kömür yardımı yapılması hakkında ve Kızılay tarafından Doğubayazıt Emek Pazarında boş olan bir dükkanın 3 yıllığına Doğubayazıt Kızılay gönüllü kadın grubuna verilmesi.
Mecliste karar alınması hususunda gelen gündem maddelerinin katip üyeler tarafından okunmasının ardında, Camii ve Kur'an Kursu yardımları gündem maddeleri hakkında söz alan HDP Grup Başkan Vekili Muhammed Çamlıbel" Türkiye Cumhuriyetinde Diyanet İşler Başkanlığının bütçesi TSK'dan sonra ikinci bütçedir. Türkiye'nin hiç bir yerinde Camii ve Kur'an Kurslarına belediyeler tarafından yardım yapılmamaktadır. Kur'an Kursularına ve Camilere yapılacak olan yardımları HDP grubu olarak bizler kabul etmiyoruz. dedi
Camii ve Kur'an Kursu yardımları gündem maddeleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Sıddık Söyler" Diyanet İşler Başkanlığının bütçesinden Camilere sadece aydınlatma parası verilmektedir. Camilerin yapımı, yakacak ve tüm gidereleri camii cemaatleri ve hayırseverler tarafından yapılmaktadır. Bu yüzden her hafta Camillerde hocalar tarafından yardımlar toplanmaktadır. Türkiyedeki tüm Camiler bu sistem ile hizmet vermektedirler. Türkiye'nin her yerinde Camii ve Kur'an Kurslarına belediyeler tarafından yardım yapılmaktadır. AK Parti gurubu olarak bu yardımların yapılmasını talep ediyoruz". dedi
Mecliste yapılan oylamada HDP meclis üyeleri RET, AK Parti meclisi üyeleri EVET, Bağımsızlar EVET, HDP'nin verdiği RET oy çokluğuyla Camii, Kur'an Kurslarına yardım ve Kızılay'a verilecek dükkan hakkında oylama RET edilmiştir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum