Erdoğan: Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor

Erdoğan: Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor
Editör: Söyler Haber
11 Ekim 2022 - 09:47
 

Erdoğan: Yasakçı zihniyet pusuda bekliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Sözlerime Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Birer azim ve çalışkanlık timsali olarak gördüğüm oyuncularımıza şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.
"ETLİK ŞEHİR HASTANESİ'Nİ 28 EYLÜL'DE HİZMETE AÇTIK"
Ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler ve haftalar geçirdik. Ülkemizin 20. Ankara'nın 2. eseri Etlik Şehir Hastanesi'ni 28 Eylül'de hizmete açtık. Şehir hastanelerimiz dünya çapında model alınıyor.
MGK toplantısında iç ve dış tehditleri değerlendirdik. Özellikle Yunanistan kullanılarak ülkemize karşı sergilenen düşmanca tavrı tekrar ilan ettik. TESK'in yapılan genel kurulunda esnaf ve sanatkarlarımızla hasbihal etme imkanını bulduk.
Esnaflarımıza yönelik yeni müjdelerimizi konuşmalarımızın son kısmında sizlerle paylaşacağız. Aynı gün akşam İznik'te Dünya Göçebe Oyunları'nda farklı coğrafyalardan gelen kardeşlerimizle buluştuk. Bu oyunlar vesilesiyle ülkemizde ağırladığımız misafirlerimizin her birinin evlerine kültür elçileri olarak gördüğümüze inanıyorum.
"1 EKİM'DE MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK"
Hazine ve Maliye Bakanımızın organizasyonuyla yabancı iktisatçılarla bir araya geldik. Ülkemizde uyguladığımız ekonomi programını ve küresel gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. TBMM'nin 27. dönem 6. yasama yılı açılışı vesilesiyle 1 Ekim'de milletvekillerimizle bir araya geldik.
Genel kurulda yaptığımız açılış konuşmamızda ülkemizin dünü, bugünü ve yarınını kucaklayan kapsamlı muhasebe yaptık. Konuşmamızı önümüzdeki yılı Türkiye Yüzyılı müjdesini vererek önemli mesaj ilettiğimize inanıyorum. İstanbul'a kazandırdığımız en son ulaşım projesi olan Pendik-Sabiha Gökçen metro hattının açılışını gerçekleştirdik.
Yeni finansal mimari arayışlarının dünya çapında hız kazandığı dönemde katılım finans kurumlarının önemli ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum. Mecliste yaptığımız AK Parti Grup toplantısında CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen kamuda başörtüsü ve çalışma hakkı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunduk, çağrı yaptık.
"YASAKÇI ZİHNİYET PUSUDA BEKLİYOR"
20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı'nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP'de tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi.
Bizde çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Meclis'te kabul edilen daha sonra CHP Genel Başkanı'nın AYM'de iptal edilen bir düzenleme vardı. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.
Ermenistan Başbakanı sayın Paşinyan'la Prag'ta görüştüğümüz hükümet başkanları arasındaydım. Yaşanan her gelişme Türkiye'nin AB ve Avrupa coğrafyası için kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Ülkemizin bölgesel krizler karşısında sergilediği dengeli tavrın muhataplarımızla takdirle karşılandığını gördük. Prag'da da Doğu Akdeniz ve Ege sorunlarını uluslararası hukuk çerçevesinde çözmek istediğimizi söyledik. Muhataplarımızı ikili temelde diyaloğa davet etmesini bekliyoruz.
"ALEVİ KÜLTÜR CEMEVİ BAŞKANLIĞI KURMA KARARI ALDIK"
Cuma günü İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı'nda ülkemizdeki Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız için tarihi adımları da açıkladığımız törene katıldık. Şah Kulu Sultan Dergahı, Orhan Gazi devrinden beri bu toprakların gönül pınarından biri olmuştur. Açılışını yaptığımız 4 ve temelini attığımız 76 cemevi de verdiğimiz müjdelerin tamamlayıcısı hizmet olmuştur.
Bu topraklar üzerinde yapılmamış eser hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini teslim ettik. Hemen çözülebilecek olanları valilik ve belediyelerimiz vasıtasıyla çözdük. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık.
"ALEVİ-BEKTAŞİ İNANÇ ÖNDERLERİNE KADRO VERİLECEK"
Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz.
Cumartesi günü Balıkesir'de vatandaşlarımızla buluştuk. Kuvayı Milliye meydanına kadar, oradan il danışma meclisi toplantımıza gidişimize attığımız her adımda bizleri muhabbetle bağrına basan Balıkesirli vatandaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Pazar günü Mimar Sinan Üniversitemizin, Heykel Müzesi'nin açılış törenine katıldım. Galataport'u ziyaret eden vatandaşlarımızla hasbıhal etme imkanı bulduk. Daha sonra TÜGVA Genel Kurulu vesilesiyle gençlerimizle buluştuk.
Bu buluşmada fevkalade coşkulu, heyecanlı, samimi geçti. TEKNOFEST gençliği ile maddi ve manevi her alanda kendini her alanda yetiştirme iradesine sahip Fatih'in torunlarıyla geçirdiğimiz her an bizim enerjimizi tazeliyor. Kabine toplantımızın öncesinde üniversitelerimizin 2022-2023 akademik açılış döneminde hocalarımızla ve gençlerimizle beraberdik. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum.
Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin arttığı dönemden geçiyoruz. Salgın, savaş, enerji ve emtia fiyatların yükselişiyle, resesyon ihtimaliyle tırmanan bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Düzensiz göç akımı, hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz. Türkiye uzunca süredir maruz kaldığı saldırı ve tuzakların etkisiyle tedbirleri önceden alabilen kabiliyete sahip bir ülkedir.
"KÜRESEL KRİZİN YIKICI ETKİLERİNİ EN AZ DÜZEYE İNDİRDİK"
Terörle mücadeledeki tecrübemizle tahkim ettiğimiz güvenlik ve sosyal mimarimiz bölgedeki diğer kaoslara karşı korunaklı hale getirmiştir. Diplomaside çifte standart ve haksızlıklar yeni bölgesel dalgalanmalar karşısında dengeli ve yapıcı politikalar geliştirmemizi sağlıyor. Küresel krizin yıkıcı etkilerini en az düzeye indirmeyi başarabiliyoruz.
Avrupa başta olmak üzere dünyayı kara kara düşündüren enerji krizine, yenilebilir kaynaklarımızı harekete geçirerek hazırlıklı yakalandık. İstihdam odaklı politikalarımızla resesyon tehlikesinin konuşulduğu dönemde insanımızın aşını, geleceğini güvence altına altık. Bugün işsizlik oranı açıklandı. Bir önceki aya göre yüzde 9,6'yla tek haneli rakamlara gerilerken istihdam sayımız 31 milyonun üzerine çıktı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam rakamına ulaşmış olduk böylece.
Son günlerde yaşadığımız sıkıntıların farklı siyasi ve sosyal saiklerle ortaya çıkmasını hatırlatmak istiyorum. Demokrasi, hak ve özgürlükler konusunda ülkemizi getirdiğimiz seviyeyi perçinleyecek gündemi canlı tutuyoruz. Türkiye'nin cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne atıfla sembolleştirdiğimiz 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz.
İlk başlığımız bir süre önce duyurduğumuz milletimize 500 bin konut, 250 bin arsa, 50 bin işyeri kazandırma amacını taşıyan İlk Evim İlk İşyerim Kampanyasındaki son gelişmelerle ilgilidir. Sosyal konut projeleri en çok önem verdiğimiz 81 ilimizin tamamında hayata geçirdiğimiz icraatımızdır.""
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum