ERDOĞAN'DAN TÜRKİYE YÜZYILIN'DA AĞRI HALKINA ÜST ÜSTE MÜJDELER

AK Parti Ağrı Milletvekili Adayı Ruken Kilerci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri kapsamında Ağrı müjdelerini açıklıyor.

ERDOĞAN'DAN TÜRKİYE YÜZYILIN'DA AĞRI HALKINA ÜST ÜSTE MÜJDELER
Editör: Söyler Haber
06 Mayıs 2023 - 13:19


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TÜRKİYE YÜZYILI YOLUNDA AĞRI HALKINA ÜST ÜSTE MÜJDELER


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında Ağrı için müjdelerini AK Parti Ağrı Milletvekili Adayı Ruken Kilerci açıkladı. Her gün “10 gün 10 proje” kapsamında projeler vatandaşlarla paylaşılıyor.


AK Parti Ağrı Milletvekili Adayı Ruken Kilerci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri kapsamında Ağrı müjdelerini açıklıyor.



DOĞALGAZ HER HANEYE ULAŞTIRILACAK
Vaatlerini sıralayan Kilerci, Ağrı’nın doğalgaz temini konusunda yaşadığı sıkıntıların artık son bulacağını belirtti. Kilerci; Diyadin, Taşlıçay, Tutak, Eleşkirt ve Hamur’da yeni dönemle birlikte her haneye doğalgaz ulaştırılacağını söyledi.

Ağrı’da istidamın artırılması ve Ağrı merkez ilçe kapasitesinin çoğaltılması konusuna da değinen Kilerci, açılacak Tekstilkent ile 6300 kişinin istihdam edileceğini ifade etti.


1500 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacağını belirten Kilerci, en kısa sürede 1300 dekar alan içerisindeki alt yapının tamamlanacağını vurguladı. Projenin tamamlanmasıyla Türkiye’nin en büyük 3. tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi olacağının altını çizen Kilerci, proje bitiminde 1500 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

Konuşmasında kadınlara da müjde veren Kilerci, Ağrı’nın her ilçesinde kadın ve çocuk sağlık ve eğitim merkezleri kurulacağını ifade etti.


ET VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ ARTIRILACAK
Ağrı halkının et ve süt ürünleri ihtiyacının temin edilmesi adına gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Kilerci, Ağrı’da et ve süt ürünlerinin işlenip ambalajlanarak satışa sunulacağını belirtti. 12 adet üretim tesisi ve 12 adet satış mağazası kurulacağını söyleyen Kilerci, il ekonomisinin kalkındırılması için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Konuşmasında son olarak öğrencilere değinen Kilerci, Ağrı’ya il halk kütüphanesi açılacağını müjdeledi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum