DOĞUBAYAZIT'TA YENİ EKLENECEK 7 MAHALLE İSMİ BELEDİYE'DE OLAYLARA SEBEP OLDU

DOĞUBAYAZIT'TA YENİ EKLENECEK 7 MAHALLE İSMİ BELEDİYE'DE OLAYLARA SEBEP OLDU
Editör: Söyler Haber
07 Kasım 2021 - 18:52 - Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 17:08





DOĞUBAYAZIT’TA YENİ EKLENECEK 7 MAHALLE İSMİ BELEDİYE’DE OLAYLARA SEBEP OLDU

06.09.2021 günü toplanan Doğubayazıt Belediyesi Meclis toplantısının 6. Maddesinde Doğubayazıt İlçe merkezinde mevcut mahalle sınırlarının büyük olmasından, mahalle sınırlarının düzenlenmesi ve 14 mahallede ibaret olan Doğubayazıt’ta 7 mahalle eklenmesi, Doğubayazıt Belediyesi İmar Komisyonunun HDP’li meclis üyeleri tarafından meclise sunulan 7 mahalle ismi, mecliste yapılan oylamada HDP üyeleri evet AK Parti ve Bağımsız üyeler ret, AK Partili Mehmet Emin Can çekimser oyu kullanarak o gün mecliste kabul edilmişti.

06.09.2021 GÜNÜ KABUL EDİLEN İSİMLER
  1. Burhan Karatay Mahallesi
  2. Deniz Poyraz Mahallesi
  3. Zilan Mahallesi
  4. Ararat Mahallesi
  5. Serhat Mahallesi
  6. Dedeoğulları Mahallesi
  7. Tendürek Mahallesi

Belediye tarafından Doğubayazıt İlçe Kaymakamlığına gönderilen isimler ret edilmiştir. Doğubayazıt İlçe Kaymakamlığı tarafından 7 mahalle isminin yeniden belirlenmesi için Doğubayazıt Belediye Meclisine geri gönderilmiştir.

03.11.2021 günü Doğubayazıt Belediye Meclis toplantısında kaymakamlık tarafından kabul edilmeyen isimlere istinaden Ek-Gündem maddesi ile meclise gelen 7 yeni mahalle ismi AK Parti ve Bağımsız üyelerden oluşan meclis üyelerinin verdikleri evet oyuna karşı HDP’li meclis üyelerinin kullandıkları ret oyları azınlıkta kaldığı için 7 yeni mahalle ismi mecliste kabul edilmiştir.

03.11.2021 GÜNÜ KABUL EDİLEM İSİMLER
  1. HALİFE YUSUF MAH.
  2. SAİDİ NURSİ MAH.
  3. MEM-U ZİN MAH.
  4. AĞRI DAĞI MAH.
  5. NUHUN MAH.
  6. METEOR MAH.
  7. URARTULAR MAH.

HDP Meclis üyeleri mecliste kabul edilen 7 yeni mahalle ismini kabul etmeyerek usulden hata olmuştur. Başkan Yıldız Acar, usulden hata yoktur siz var diyorsanız yargı yolu açıktır. O sırada meclis toplantı salonunda HDP’li meclis üyeleri tarafından yapılan sözlü sataşmalar ile ortalık karışmıştır. Bu sataşmalar belediye koridorlarında yumruk ve sözlü sataşmalar ile caddeye kadar taşımıştır.


Doğubayazıt Belediyesinde yaşanan bu olaylardan dolayı, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, 12.11.2021 günü başkanlık makamında bir basın açıklaması düzenlemiştir.

Başkan Yıldız Acar, basın açıklamasında şu ifadelere yer vermiştir.
BASINA VE KAMUOYUNA
Değerli Basın Mensupları ve Çok Değerli Doğubayazıt Halkı;
Bizim belediyecilik anlayışımız; hiçbir ayırım yapmaksızın, eşit ve adaletli bir şekilde din, dil, ırk gözetmeksizin gecemizi gündüzümüze katarak hizmet etmektir. Hizmette biz şimdiye kadar yapılmamış birçok başarıya imza attık. İl ve ilçeler arasında başarılı belediye seçildik. Son süreçlerde yüzde seksen yol çalışması yaptık ve üstün başarı sağladık. Su, çöp, çevre düzenlemesi vs. hizmet konusunda adeta devrim yarattık.  Tüm bu hizmetleri yaparken her alanda engellemelere ve sözlü saldırılara, iftiralara, Ahmed-i Hani ahlakından nasipsizlerin dedikodularına maruz kaldık. Fakat Doğubayazıt halkına hizmet etmek için yasal çerçevede hizmet etmeye devam ettik. 
Tabii hizmet yapmamızı engellemeye çalışanlar birçok provokasyon yaptı. Biz halkımız adına ve halk temsiliyetimizden dolayı her şeye tüm bu provokatörlük oyunlarını görmezden, duymazdan geldik.  Defalarca tekerrür etmesine rağmen, bulunduğumuz konum ve halkımız adına susmayı tercih ettik. Her toplantıda sözde sözcüleri ve teneke grubu arkadaşları provokasyon yapmak için özel çaba gösterdi. Mücavir alanlarımızın genişlemesi, buna bağlı olarak nüfus dağılımını kontrol altına alma ve hizmet ağını genişletme amaçlı ek yedi mahallenin isim çalışmaları meclisten geçmiş, fakat ilgili makamlarca veto edilip soruşturma açılmıştır. Şeffaf ve katılımcı belediye anlayışı ile resmi hesaplarımızdan kamuoyunun fikirleri alınarak, anket sonucu gözetilerek yeni mahalle isimleri; Ağrı Dağı Mahallesi, Nuh’un Mahallesi, Meteor Mahallesi, Urartu Mahallesi, Halife Yusuf Mahallesi, Mem u Zin Mahallesi ve Said-i Nursi mahallesi olarak belirlenmiş, meclisin çoğunluğundan geçerek karara bağlanmıştır. Bu ve bunun gibi gelişen, halkımızın iradesinin hakim olduğu kararları hazmedemeyenler, defalarca olay çıkmaması için bizzat engellememize rağmen, daha öncede kamu malına zarar verenler kamu davası sonucu görevlerinden alınması mevzusunu da yine aynı şahıslar halkı yanlış bilgilendirip karalama politikası ile benim yaptığımı iddia ederek ağababalarına yaranmak için benim üzerimde siyaset yaparak siyasi emellerine ulaşmaya çalıştı. 
Birilerine yaranmak ve beklentileri olan mevkilere gelmek için sürekli yalan ve iftiralarla şahsımı hedef göstererek her mevzuda sorumlu göstermeye çalıştılar.  Kabiliyetsizlikleri, becerisizlikleri ile hedeflerine varamayanların niyeti şovmenlikleri ile bizim üzerimizde yalan ve iftiralarla siyasi rant sağlayarak kendilerini kanıtlamak istemeleri belli ki birilerince inandırıcı olmuştur. Son toplantıda çoğunluğun oyuyla alınan kararları hazmedemeyen sözde temsilciler, aldığım bilgiye göre belediyeden çıkarken küfür etmeye başlamışlar, zabıta personeli bunları uyarınca onlara saldırmışlar. Mafyavari bir şekilde irtibatlı diğer arkadaşlarına haber veren şahıslar O anda hazır bekleyen sayıları kırk-elli kişilik, bir grup belediyeye saldırıp camları kırdılar. Milletvekillerinin Twittlerine ve üç beş dakika içinde kırk-elli kişinin bir anda belediyeye saldırısı göz önünde bulundurulursa bizce önceden organize edilmiştir.  Amaçları hizmetimizi engellemek ve halkı hizmetsiz bırakıp mağdur etmektir. Bu mağduriyet üzerinden siyasi rant sağlamaktır.
Doğubayazıt halkına huzur içinde hizmet sunduğumuz süreçte, vatandaşlarımızın büyük teveccühüne mazhar olan hizmetlerimizin önüne çeşitli kumpaslar kurulmuştur. Bu hizmetlerimize meclisteki oy çoğunluğuna rağmen engel olamayanların bu saldırı ile dertlerinin Doğubayazıt, Doğubayazıt Halkı olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.
Özel makam araçları, dolgun maaşları ile meclis koltuklarında keyif sürenler, bu halka hiçbir hizmet vermeyen yöneticiler her defasında halkı belediyeye karşı kışkırtmaya çalışan sözde emekçi olduklarını iddia eden bu zatlar dün belediyede çalışan emekçi kardeşlerimizi tahrik edip saldırmışlar. Hizmetleri hazmedemeyen sözde belediye meclis üyelerinin tek amaçları hizmetleri engellemektir. Bu tatsız mevzudan kaynaklı ben yine de gerek Doğubayazıt halkını, akrabalarımı ve gerekse de belediye personelini sağduyuya davet ediyorum. Bu tür tahrik edici davranışlara mahal vermeyelim. Bunların niyetinin ne olduğu apaçık belli. Bu halk bizim halkımız, biz koşullar ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğiz.
 Kamuoyuna duyurulur. 
Yıldız Acar
Doğubayazıt Belediye Başkanı

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum