TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

 TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
05 Kasım 2021 - 21:43 - Güncelleme: 05 Kasım 2021 - 21:55


TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT’TA
ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

Türkiye genelinde 29 Ekim 4 Kasım 2021 günleri içerisinde kutlanan Kızılay Haftası Doğubayazıt ilçesinde 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Davete; Doğubayazıt ilçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Eşi, Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz ve Eşi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Yavuz Selim Yazıcı, DAK Başkanı Mehmet Sebih Tanrıverdi, İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit, Kefalet Kooperatif Başkanı Güney Erdoğan, Doğubayazıt Yaşama Sevinci Derneği Başkanı Oktay Topçu, Muhtarlar, ve Doğubayazıt halkı katılım sağladılar.

Kızılay Haftası kutlamaların ilk gününde Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin ve beraberindeki ekibi, İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar'ı makamında ziyaret ederek şube çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Daha sonra Doğubayazıt ilçe merkezi ve köylerinde 1 hafta boyunca yapılan çeşitli etkinlikler ile vatandaşlara ulaştılar.

Kutlamaların son gününde Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda Kızılay tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin yaptığı açılış konuşmasında “Kızılay insan odaklı çalışan dil din renk fikir ayrımı yapmaksızın insan acısının olduğu her alanda bulunmaya gayret etmiştir. Kızılay afet, kan, sosyal hizmetler, ilk yardım, sağlık, Eğitim ve gençlik Hizmetleri alanında faaliyet göstermektedir. Kızılay Doğubayazıt şubesi olarak bizde sosyal yardımların yanında toplumsal değerlerin yaşatılması, farkındalık projeleri, sosyal sorumluluk projeleri ile topluma güç ve destek vermeye gayret ediyoruz. Kızılay’ın bu anlamlı gününde toplumun her bir bireyin Kızılay’a destek ve Gönüllü olmasını bekliyoruz”. dedi

Etkinlikte bir konuşma yapan Doğubayazıt ilçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar “1868 yılında kurulan Kızılay savaşta, barışta, depremde ve her türlü afetlerde kendi halkının yanında olmuştur. Doğubayazıt ilçesine geldiğim günden ve bugüne kadar gönüllülük esasında canla başla çalışan Doğubayazıt Kızılay Şubesinin çalışmalarını yakinen takip ediyor ve burada görev yapan arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Dünyanın her yerinde din, dil, ırk gözetmeksizin Türk Kızılay’ı her zaman gitmiş dertlere derman olmuş ve yardımlardan bulunmuştur. Her an ilçemizde ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Doğubayazıt Kızılay şube personellerimizi tebrik ederek, başarılarının devamını dilerim”. dedi

Yapılan etkinlikte Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesinin 1 yılda yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı gecede, Kızılay'a Mektup ve Şiir" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesine maddi yardım yapan iş adamlarından Ercan Buzkan, Ercan Yenigün ve ARKOZ Çimento'ya Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı.


Etkinlikte; Minik Kızılaycı tiyatrosu, Görsel sunum ve slaytlar, Minik Kızılay Korosu ve Kızılay Müzik Dinletisi gerçekleştirildi. Yılanlı Köyü İlkokul Öğrencileri ve Öğretmenleri tarafında söylenen türküler ile salonda bulanan davetlilere güzel anlar yaşattılar

TÜRK KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİNİN 1 YILLIK FAALİYETLERİ

GIDA DAĞITIMI: İşimiz gücümüz iyilik diyerek yürüdüğümüz bu yolda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tek tek kapılarını çalarak gıda dağıtımında 3835 aileye ulaştık.
ALIŞVERİŞ MARKET KARTI DAĞITIMI: Oluşturduğumuz mahalle ekipleriyle bu ramazan ayı boyunca toplamda 2bin 400 aileye 250 TL market kart dağıtımını gerçekleştirdik.
KIZILAY BUTİK: Kızılay butiğimizde özenle hazırladığımız kıyafetleri, çocuklarımıza ve ailelerine ulaştırarak yüzlerindeki tebessümlerine ortak olduk ve toplamda 2. Bin 250 kişi giydirdik.
Köy okulu öğrencilerimizin saç bakımını yaptırmak adına gönüllü bayan ve erkek kuaförlerle öğrenci tıraşlarını yaptık.
KIRTASİYE MALZEMESİ DESTEĞİ: Kızılay Doğubayazıt şubesinden Eğitime hep destek tam destek diyerek pandemi etkisiyle kapanan okulların açılmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi yalnız bırakmadık.2 bin
MOBİLYA-BEYAZ EŞYA DAĞITIMI: İhtiyaç sahibi ailelerimize sıcacık bir yuva hazırlamak adına 20 aileye mobilya ve beyaz eşya yardımında bulunduk.
KIŞLIK YAKACAK YARDIMI: ihtiyaç sahibi ailelerimizin yuvalarını ısıtmaya bu kez de kışın zorluklarında yanlarında olmak için 300 aileye kömür odun yardımında bulunduk ve devam ediyoruz dağıtımlarımıza.
MONT-BOT DAĞITIMI: kış üşütür iyilik ısıtır diyerek ihtiyaç sahibi çocuklarımız üşümesin diye köy ve şehir okullarındaki 400 öğrencimizin bedenlerini ısıttık.
SICAK YEMEK DAĞITIMI: Şubemizdeki gönüllülerimiz tarafından yapılan sıcak yemekleri kapı kapı dolaşarak 3500 kişilik ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdık.
HİJYEN SETİ DAĞITIMI: “SUYA SABUNA DOKUN MİKROPLARDAN KURTUL” sloganıyla kırmızı yelekliler İlçe milli eğitim ve ilçe sağlık müdürlüğüyle el ele vererek köy ve şehir okullarında bulunan 2 bin öğrencilere hijyen eğitimi verildikten sonra hijyen seti dağıtımını gerçekleştirdik.
YETİM ÇOCUKLAR YARAINA KERMES: Yetim gülerse dünya güler diyerek yetim- öksüz çocuklar yararına 2 gün kermes düzenledik. Kermeste gelen 15 bin TL yetim çocuklarına ulaştırdık
HASTANE ZİYARETLERİ: Çocuk servisinde bulunan hasta çocuklarımızı ziyaret ederek hediye dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca yeni doğan bebek ve annelerine ihtiyaçları doğrultusunda sevgi bohçalarını dağıtımlarını gerçekleştirdik.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum