Doğubayazıt'ta Turizm Haftası

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa Doğubayazıt’ta Turizm Haftasını etkinliği yaptılar.

Doğubayazıt'ta Turizm Haftası
Editör: Söyler Haber
19 Nisan 2023 - 01:02 - Güncelleme: 20 Nisan 2023 - 16:08


Doğubayazıt’ta Turizm Haftası Kutlandı

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa Doğubayazıt’ta Turizm Haftasını etkinliği yaptılar.

1977 yılından bu yanadır kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin 47'si bu yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya başladı. Haftanın ilk gününde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından Ağrı, Iğdır ve Erzurum illerindeki seyahat acenteleri iftar programında bir araya gelirken, ikinci gününde ise Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde turizmde yer alan tüm paydaşlar ile iftar yemeği verildi.

İftar programı öncesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ ve Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can, İshak Paşa Sarayı ziyaretçileri ile bir araya gelerek haftanın anısına hurma ikramında bulundu. Gün boyunca seyahat acenteleri ve otelleri ziyaret eden ikili, otel ve seyahat acenteleri ile sorunların çözümü için birlikte hareket etme kararı aldılar.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, Narinkale Gazetesinde Cemal Baydar ve birçok yönetici ile beraber Turizm Haftası dolasıyla Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası’nın hazırladığı hurma paketlerini çarşı caddesinde vatandaşlara dağıttılar.


İftar yemeğinde konuşan DTSO Başkanı Cemal Can, Doğubayazıt’ın gümrük ve turizm ile kalkınması gerektiğini söyleyerek “bizim iki büyük gelir kaynağımız var. Bunlardan biri gümrük, diğeri ise turizm. Bu noktada Ağrı Valisi Dr. Osman Var, İlçe Kaymakamı Murat Ekinci ve Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ ile birçok konuda istişarelerde bulunduk. Ağrı Valimiz, ilçe kaymakamımız ve il müdürümüz Doğubayazıt ilçemizde turizm konusunda yapılabilecek projeleri biliyorlar. Bizlerde devletin ilgili makamlarına destek olarak bölgede turizm geliştirilmesi için çalışma göstereceğiz. Devlet turizmin gelişmesi için biz ise bu işten parayı kazanabilmek için çabalıyoruz. O halde bizlerde devlet yetkililerine projeler ile gitmeliyiz. Ben bir Doğubayazıt aşığı olarak tüm turizm sektörünün emrindeyim. Yapabileceklerimizi birlikte görüşüp, birlikte tartışıp birlikte karar verelim. Doğubayazıt’ın önemli iş insanları turizmle ilgili önemli çalışmalar yürütüyorlar. Ben bunları şimdi burada açıklamak istemiyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah Doğubayazıt’ta turizm özlenen günlere geri dönecektir.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ; “on yıla yakın turizm camiası ile iç içeyim son bir aydır müdürlük görevini yürütmekteyim. Doğubayazıt çok şanslı bir ilçe. Tarihi ve doğal güzellikleri ve burada yaşayan insanlar çok şanslıdır. Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Meteor çukuru, Hz Nuh’un gemisi, Ahmedi Hani Türbesi, Buz mağarası ve saymakla bitmez değerlerimiz vardır. Batıda herhangi bir yerinde bu güzellikler olsaydı turizmin başkenti olurdu. Doğubayazıt’ı turizmin başkenti olmaya layık bir yer yapacağız. Burada birkaç değerli Doğubayazıt’lı hemşerilerimizden söz etmek istiyorum, bunlardan biri Fevzihan Aras, yaptığımız görüşmeler neticesinde Ahmedi Hani Türbesinin çevre düzenlemesini yapacaklar, Ahmet ve Hikmet Eraslan kardeşler de Doğubayazıt’ımıza büyük bir müze yapacaklar, Çoktin Ailesi Barış ve Bışar kardeşler Eğitime ve çevreye verdikleri önemli çalışmalar göz önündedir. Başkan Cemal Can beye teşekkürlerimi sunuyorum bizi ziyarete geldiği zaman Doğubayazıt’tan söz ederek, şöyle dedi; ilçemiz için önemli iki unsur var bunlardan biri gümrük diğeri ise turizmdir. Burada gümrüğü konuşmayacağım turizm ile ilgili konuşacağız dedi. Birçok proje anlattı bende kendisine dedim ki benimle seninle olamaz kaymakam bey, belediye başkanı da olması lazım, Başkan Can dedi ki; benden sana açık destek ne istiyorsan arkandayım. Bende şu an Doğubayazıt’ta sizlere sesleniyorum ne emriniz varsa ne sıkıntınız varsa bizi burada bilgilendirebilirsiniz. Devletin kültür ve turizminden sorumlu müdürü olarak elimden gelen ne varsa yapacağım, ilçemiz gümrükle kalkınıyor mu evet, turizmi de bu aşamada yanımıza alıp daha da kalkınmalıyız “dedi.


Program sonrasında Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce DTSO Başkanı Cemal Can’a Ahmed-i Hani Müzesi görselli tablo hediye edildi.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Cemal Can, tarafından günün önemine binaen Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ’a plaket takdim etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum