DOĞUBAYAZIT'TA KIZILAY YARDIMLARI

DOĞUBAYAZIT'TA KIZILAY YARDIMLARI
Editör: Söyler Haber
25 Ocak 2022 - 19:46


DOĞUBAYAZIT KILIZAY ŞUBESİ
2021 YILINDA NE GİBİ YARDIMLAR YAPTI

Kızılay savaşta ve barışta ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan bir kuruluştur.

Kızılay dünyanın her yerinde dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın, tek ayrımını ihtiyaç sahibi olanlar şeklinde yapan, fakirlere, düşkün ve kimsesizlere yardım eden, aş evleri kuran, savaş esnasında yaralılara, yetim kalmış çocuklara, dul kalmış kadınlara, deprem, yangın, sel gibi felaketlere uğrayan insanlara, barınma, giyinme ve yiyecek gibi temel ihtiyaçları konusunda yardım eden bir hayırsever kuruluştur.

Türkiye genelinde hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yıllardır sürdürülen yardım faaliyetlerinin bir bölümü Doğubayazıt ilçesinde kızılay tarafından yapılmaktadır.

Kızılay Doğubayazıt Şubesi Müdürü Kemal Şahin ve ekibi tarafından 2021 yılında ne gibi yardımlar yapıldı, kaç vatandaşa ulaştı, kaç köye gitti, kaç fakir fukaranın derdine derman oldu, kaç kişiye ayni ve nakdi yardımlar yapılmış, hangi projeler hayat geçmiştir aşağıda sıralanmıştır.

KIZILAY DOĞUBAYAZIT ŞUBESİNİN 2021 YILI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FAALİYETLER
-Hastane Ziyaretleri (Hediye Oyuncak, Elbise)
-Mobilya Yardımı (15 Aileye)
-Engelliler Haftası (Engelli Aile Ziyareti, Rehabilitasyon Merkez Ziyareti)
-Kışlık Yakacak Yardımı (300 Aileye Kömür, Odun ocak ayında)
-Sosyal Faaliyetler (Diyadin Kanyon Yürüyüşü, Dağcılık)
-Mont-Bot (400 Köy ve Şehir Okullarındaki Çocuklara)
-Gıda Kartı (2000 Gıda Kartı Market Kartı) RAMAZAN AYINDA
-Bayramlık Elbise (300 köy çocuğu) RAMAZAN AYINDA
-Sıcak Yemek (3500 Kişilik İhtiyaç Sahibi Ailelere İftarlık) RAMAZAN AYINDA
-Nakdi Yardım (500*486 TL) RAMAZAN AYINDA
-Ev eşyası yardımı
-Pide Dağıtımı (4000 kişi) RAMAZAN AYINDA
-Çevre Temizliği (İshakpaşa Sarayı ve Türbe)
-Anneler Günü (Sağlıkçı Anneler ve Yaşlı Anneler)
-Engelli Çocuk Doğum Günleri (15 Çocuğa) RAMAZAN AYINDA
-Et (200 İhtiyaç Sahibi Aileye) RAMAZAN AYINDA
-Konserve (700 İhtiyaç Sahibi Aileye Konserve ve Et)
-YKS Öncesi Moral ve Motivasyon İçin Öğrencilere Çorba İkramı
-Ahmed-i Hani Türbesinde Kızılay’ın bilinirliğini artırmak amacıyla çorba dağıtılmıştır.
-Cezaevinde tutuklu olan ihtiyaç sahibi bay, bayan ve çocuklara giyim, hijyen, kişisel temizlik ürünleri verilmiştir.
-Adalet Bakanlığının yaptığı kitap kampanyasına destek ve katılım sağlanmıştır.
-Özel eğitim sınıfı açılışı gerçekleştirildi.
-Millî Eğitim Bakanlığını ‘’Telafide Bende Varım’’ programı kapsamında köy okulları ve yaz Kur’an kurslarında çeşitli etkinlikler yapıldı.
-Köylerde uçurtma şenliği (5 köyde)
-Yetim çocuklar yararına kermes düzenlendi.
-Marmara üniversitesi Satranç Kulübüyle online ödüllü satranç turnuvası düzenlendi.

  -SON 6 AYDA ŞUBEMİZE YAPILAN BAĞIŞLAR
-2250x250 lira BİM Market Kartı
-50.000 lira değerinde çocuk giyim ve eşyası.
-30.000 TL değerinde nakdi yardım.
-55.000 TL değerinde gıda kolisi yardımı.
-Kurban Bayramı’nda 91 adet küçük baş hayvan kesimi yapılıp dağıtımı gerçekleşmiştir.

                          ŞENLENDİRME PROJELERİ
1-) Asırlık Çınarlarla El Ele
Asırlık Çınarlarla El Ele projesiyle ilçemizde bulunan durumları iyi olmayan yaşlıları tespit ederek oluşturulacak gönüllü ekipleriyle birlikte yaşlıların evin genel temizliği, tadilat işlerini, sıcak yemekleri ve. İhtiyaçlarını karşılamak ve kimsesiz büyüklerimizin yalnız olmadıklarını Kızılay Kadın Kolları ekibi olarak her zaman onların yanında olduğumuzu, hayatlarının bu son demlerinde genç evlatları olarak moral kaynağı olmayı amaçlıyoruz.
2-) Kızılay’la Bir Mamada Senden Olsun
İlçemizde bulunan sokak hayvanlarına yönelik herhangi bir faaliyet bulunmadığı gözlemlenmiştir. Projede sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarını (su, yemek ve sağlık sorunları) gidermek, insanların sokak hayvanlarına karşı iyi davranması ve Kızılay’ın ilçe halkına sosyal duyarlılık bilinci kazandırıp hayvanlara yönelik bilinçlendirme yapmak amaçlanmaktadır.
3-) Temiz Bir Çevre ile Yaşam Senin Elinde
Ülkenin geleceğini şekillendiren bireylere ‘’TEMİZ ÇEVRE İLE YAŞAM SENİN ELİNDE’’ sloganıyla kirliliğin önüne geçmek ve çevre bilincini uyandırmak.
4-) Kızılay’la Farkındalığa Yolculuk
Engelli bireylere karşı farkındalık oluşturarak onların yaşam alanlarında bulunan sıkıntıları en aza indirgemeye çalışmak. Onların yapmak isteyip ama engellere takılıp yapamadıklarını uygulamaya koymalarını sağlamak. Ev ve iş yerlerindeki günlük yaşam ortamlarını kolaylaştırmak adına engelli rampası, engelli lavabosu ve engelli çalışma ortamı sağlamak.
5-) Gelenekten Geleceğe Oyunlar
Kültürel değerlerimizi yaşatmak ve o değerlerle geleceğe köprü kurma adına çocuklarımızın sanal alemden çıkıp geleneksel kültür değerlerimizi, geleneksel çocuk oyunlarımızı tanıyarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesi amaçlanmaktadır.
6-) Güvenli Yarınlar İçin El Ele
0-6 yaş grubunda çocuğu olan annelerin bebeklere yönelik ilk yardım eğitimin hayati bir öneme sahip olduğunu, ev hanımların ilk yardım konusunda farkındalık oluşturarak bilinçlendirmek ve annelerin teorik- pratik eğitimde daha etkili olmaları amaçlanmaktadır.
7-) İlmek İlmek Sevgi
Kızılay Kadın Kolları çatı altısında kadınlarımızı bir araya toplayarak ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bedenlerini ısıtmak adına her bir kadının atkı, bere, patik, yelek gibi kışlık malzemelerini kendi örmeleri amaçlanmaktadır.
8-)Mutlu Yarınlara Umutlu Gençler
Eğitim noktasında sıkıntı çeken hayallerini erteleyen ve kısıtlı imkanlara sahip öğrencilerimize yol gösterici olabilmektir.

Çoğu öğrencimiz zorlu sınav dönemlerinde ihtiyacı olan motivasyon ve bilinç eksikliğinden dolayı başarısız olabilmektedir. Biz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize olumsuz koşulların aşılabileceği bilincini aşılamak ve sınav döneminde yaşanılan stresin yanında maddi ve manevi imkansızlıklar karşısında kendini yalnız hisseden gençlerimize destek olarak geleceğe umutla bakan, hedeflerini gerçekleştirme adına engel tanımayan ve bilinçli bir gençlik


Gençlerimiz hayata karşı karamsar bir bakış açısına sahip olabilmektedir. Bu özgüven eksikliğinin sebebi hedefi karşısında imkansızlıklara takıldığından dolayı gençlerimizin önündeki bu engelleri kaldırabilmeleri adına gençlerimize destek sağlamak istiyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum