DOĞUBAYAZIT'TA EĞİTİMDE TARİHİ GÜN

Doğubayazıt’ta hayırsever iş adamı Doğubayazıt’lı hemşerimiz BC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bışar Çoktin tarafından yaptırılan Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi'nin temel atma töreni yapıldı.

DOĞUBAYAZIT'TA EĞİTİMDE TARİHİ GÜN
Editör: Söyler Haber
28 Temmuz 2021 - 00:47 - Güncelleme: 28 Temmuz 2021 - 01:02



DOĞUBAYAZIT’TA EĞİTİMDE TARİHİ GÜN
DOĞUBAYAZIT ÖMER ÇOKTİN FEN LİSESİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Doğubayazıt’ta hayırsever iş adamı Doğubayazıt’lı hemşerimiz BC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bışar Çoktin tarafından yaptırılan Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi'nin temel atma töreni yapıldı.

Doğubayazıt ilçesinde yapılacak olan Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi, 24 derslikten oluşacak, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu ve spor salonunu da bünyesinde barındıracak.

Yıllarca Doğubayazıt’a bir Fen Lisesinin yapılması için STK temsilcileri, siyasiler, eğitim gönüllüleri yaptıkları çalışmalar hep sonuçsuz kalmıştı. Basın mensupları, haberciler, yazarlar gazetelerde yazılar yazdılar ama bir Fen Lisesinin yapımı için hiçbir çözüm üretilmedi.

Bugün Doğubayazıt halkının gururu medarı iftiharı Çoktin ailesinin bir ferdi olan BC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bışar Çoktin tarafında, ilçemizde kendi babası adına Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi yapmanın Doğubayazıt Eğitim Sağlık ve Kültür Platformun bir üyesi olarak Doğubayazıt halkı ile hep beraber mutluluğunu ve gururunu yaşadık. Doğubayazıt Eğitim Sağlık ve Kültür Platformu olarak Doğubayazıtlı çocuklarımızın geleceğine ışık tutacak olan Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi’ni yapan Çoktin ailesine minnettarız.

1948 yılında Ortaokul olarak öğrencilerin eğitim- öğretime başladığı okul, Doğubayazıt Lisesine 1968-1969 yılında tahsis edilmiş, 2010-2011 yılında ismi Ahmedi Hani Anadolu Lisesi olarak değiştirilen 2020 yılın ilk aylarında Valilik kararı Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkılan okulun yerine ve arsasında Doğubayazıt Ömer Çoktin Fen Lisesi yapılacaktır.

Temel Atma Töreni'ne katılan protokol üyeleri tarafından günün önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin," Yaptıkları yatırımlarla, sağladıkları istihdam kadar, kazandıklarıyla da insanlarımıza faydalı olabilmek ve hizmet etmek adına okullar, yurtlar, camiler, taziye evleri  ve burada sayamayacağımız birçok hayır faaliyetleri ile herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış olan Çoktin ailesine ilçemize yapacakları 24 derslikli bir Fen Lisesi,  200 kapasiteli Öğrenci Pansiyonu ve spor salonundan oluşan bu önemli eğitim yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnsan ölünce, üç ameli dışında bütün amellerin sevabı kesilir. Bunlardan birisi hayırlı evlat yetiştirenlerdir; öldükten sonra da evladının duaları ve hayırları ile amel defteri kapanmaz. Ona tekrar sevap yazılmaya devam eder. Bir diğeri ilim bırakan insanlar vardır; O ilimden faydalandıkça, o kişinin öldükten sonra hayır defteri kapanmaz, tekrar yazılmaya devam eder. Birde hayır işlerinde bulunan insanlar vardır. Bu da Sadaka-i câriye dir; Onlarında yaşamlarını yitirdikten sonra hayır defterleri kapanmaz. Yine amel defterine sevap yazılmaya devam eder. Bizler hayır işlerinde koşturmak durumundayız. Ben de o yüzden bugün çok mutluyum. Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye'sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu geleceğin aydınlık olması için mutlaka eğitime yatırım yapmamız gerektiğini, bu anlamda iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz. Çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için Devletimizin yanında bu kutsal sorumluluğa ortak olan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli BC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Bışar Çoktin'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. Okulumuzun eğitim camiasına, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BC Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bışar Çoktin ise konuşmasında “Burada Doğubayazıtlı olmanın gururuyla kendi memleketime böyle bir eğitim yuvasının yapmanın sevincini yaşıyorum. Babamızın bize öğrettiği yolda yürümenin onurunu ve gururu ile burada bulunuyoruz. Bizler kendi memleketimizde İmkanlar ölçüsünde yapacağımız yatırımlara her daima devam edeceğiz.” dedi.

Törende hayırlı bir iş için bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek hayırsever iş insanı Ömer Çoktin'e teşekkür eden Vali Varol: "Anadolu'nun giriş kapısında bu yörenin insanları kadimlerdir bu toprakların bekçiliğini yapıyorlar. Bunun yanı sıra Doğubayazıtlı hemşehrilerimiz sınır bölgesinde olmaları dolayısıyla da ticarette meziyetliler ve istihdam olanağı sunma konusunda gittikleri her yerde ilçemizi onurlandıracak işler yapıyorlar. Kıymetli hemşehrilerimizin, iş insanlarımızın ve hayırseverlerimizin katkıları devletimizin yatırımları ile birlik ve beraberlik içinde birbirimizi anlayıp destek olarak her yöremizdeki gencimizin aynı olanaklara sahip olacağı güzel günlere ulaşabileceğimize inanıyorum. Bu vesile ile de başarılara imza atmış kıymetli iş insanlarımızın, hemşehrilerimizin hayırda yarışmalarını temenni ediyorum." dedi.

Temel Atma Töreni'ne Vali Dr. Osman Varol, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Ömer Çoktin, Bışar Çoktin, Baran Çoktin ve ailelerinin yanısıra protokol üyeleri eşlik etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum