DOĞUBAYAZIT'TA AK PARTİ BELEDİYE ​​​​​​​MECLİS ÜYELERİNİN HİZMET HAKKINI VERİN

DOĞUBAYAZIT'TA AK PARTİ BELEDİYE ​​​​​​​MECLİS ÜYELERİNİN HİZMET HAKKINI VERİN
Editör: Söyler Haber
21 Aralık 2021 - 22:41 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 - 13:23
 

 
 
 
 
DOĞUBAYAZIT’TA AK PARTİ
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN HAKKINI VERİN

Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli, Doğubayazıt Belediyesi tarafından Doğubayazıt halkının mağduriyetinin giderilmesi için, kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisi hayata geçiriliyor.

Doğubayazıt Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda; Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Belediye personelleri, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan toplantıda, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su artıma tesisinin olduğu 13.5 Milyon Euro tutarındaki proje için, Doğubayazıt Belediyesi tarafından start verildi. Bu proje kapsamında Doğubayazıt’ta kanalizasyon ve alt yapı sorunları olan hiçbir mahalle kalmayacaktır.

13.08.2020 günü Doğubayazıt Belediyesi meclisinde, meclis başkanı tarafından okunan 19 madde de “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 13.07.2020 tarih ve 47604614-746.01.02.99-E 143817 sayılı yazıları gereğince konu hakkında ki meclis kararının onaylanarak Doğubayazıt Atık Su projesi için Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu tarafından finansman kararı almış maliyetinin %73.28 Avrupa Birliği İPA formlarında %10.22 si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından %12.50 Doğubayazıt Belediyesi öz kaynaklarında karşılanacaktır”.

Bu proje için 5779 sayılı kanun kapsamında Doğubayazıt Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanı Yıldız Acar’ yetki verilmesi ve bu projenin mecliste kabul edilmesi için yapılan oylamada AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis üyeleri ve Bağımsız Belediye Meclis üyelerinin verdikleri EVET oyu ile mecliste kabul edilmiş ve bu hizmet Doğubayazıt halkına sunulmuştur. 


AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Sıddık Söyler tarafından konu ile ilgili yaptığı açıklamada “AK Parti Belediye Meclis üyeleri olarak seçilen 5 arkadaşımız ilk günden bugüne kadar, HDP veya Bağımsız üyeler tarafından Doğubayazıt halkının yararına olan ve meclise gelen her karara EVET oyu kullanarak halkımıza hizmet etmiştir.
Her ne kadar yapılan hizmetlerde, Doğubayazıt Belediye yönetimi ve HDP grubu tarafından basın ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamalarda, AK Parti Meclis üyelerinin isimlerini zikretmeyip, bizleri davet etmeyip, sosyal medya hesaplarından fotoğraflarımıza yer verilmese de Doğubayazıt halkı bunu bilsin ki, Doğubayazıt’ta yapılan ve Doğubayazıt halkı yararına olan her kararda AK Parti Meclis üyeleri EVET oyu kullanmıştır ve bu belgeler Doğubayazıt Belediyesi Meclis tutanaklarında mevcuttur.
AK Parti Meclis üyeleri olarak Doğubayazıt halkının yararına yasal olan her hizmetin altına EVET oylarımız ile imzamızı atmışızdır.
  • Doğubayazıt İmar Revizyonu
  • Mücavir Alanların Şehir Merkezine Katılması
  • Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisi
  • Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın Yurt Dışı Seyahat İzni
  • Doğubayazıt’a Eklenecek 7 Mahalle İsmi
  • Halife Yusuf’un İsminin Yaşatılması
  • Seyda Molla Musa Geçit ’in İsminin Yaşatılması
  • Belediyenin İhtiyacı olan Araçların Alımı
  • Yol, Su, Alt Yapı Üst Yapı
  • Yeni Sebze Halin Yapılması
  • Kadın Emek Pazarının Yapılması
Kısacası Doğubayazıt’ta yaşayan tüm insanların hayrına ve yasal olan her hizmette AK Partili Meclis üyeleri EVET oyu vererek Doğubayazıt’a hizmetin gelmesini sağlamıştır.
Doğubayazıt Belediyesinde yapılan hizmetleri bugüne kadar ben yaptım, ben düşündüm, ben uyguladım demek, mecliste bulunan ve bu hizmetlerin gelmesi için EVET oyu kullanan ve ellerini taşın altına koyan meclis üyelerinin emeğine büyük bir haksızlıktır.
AK Parti Belediye Meclis üyeleri olarak yapılan hizmetlerde EVET veya HAYIR oyu kullanan parti isimlerinin yazılmasını istiyoruz.
Doğubayazıt halkı bilsin. Bizde emeğe saygı olarak burada belirtmek isterizki “
Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su artıma tesisinin Doğubayazıt'ta kurulması için Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Belediye personelleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bu hizmetin Doğubayazıt’a gelmesi için yoğun bir çaba göstermişlerdir” dedi

Bundan sonra Doğubayazıt Belediye Meclisinde alınacak her kararda kullanılan EVET-HAYIR oyu kimler tarafından verilmiş, hangi hizmetler meclisten geçmiş veya reddedilmiştir, Doğubayazıt halkının bilgisine bizler tarafından sunulacaktır.


 ​​​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje sorumlusu, Müşavir ve Müteahhit firmalarının temsilcileri ile bir araya gelerek projenin hayata geçirilmesi için zemin etüdü ve aplikasyon çalışmalarını başlatılmıştır.

Gerekli imalat ve malzeme kabulü, şantiye alanının oluşturması gibi önemli konuların bu yıl içinde tamamlanacaktır. 2022’da proje Doğubayazıt’ta hayata geçirilip ve tamamen bitecektir.

İlk etapta Büyük Ağrı, Hürriyet ve Sanayi Mahallesinde başlanacak olan projenin şantiye alanları ve yer tahsisi bu yıl tamamlanacaktır.

NOT: Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisi hakkında meclis üyelerine bilgi sunulmamıştır.
 


 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum