Doğubayazıt'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlilerle kutlandı.

Doğubayazıt'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlilerle kutlandı.
Editör: Söyler Haber
23 Nisan 2022 - 11:00

Doğubayazıt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlilerle kutlandı.

Doğubayazıt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinlilerle kutlandı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Doğubayazıt Cemile Yassuboğa İlkokul öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle okul bahçesinde kutlandı.

Program: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okul öğretmenlerinde Sara Akkuş günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

Öğrenciler tarafından oynan oyunlar; yollarda bulurum seni, taş devri, hulohop oyunu, bayrak gösterisi, sev kardeşim oyunu, hep seninleyiz Türkiye’m adlı gösteri, balta balta adlı gösteri, derrule oyunu, onun eseri adlı oyun ve müsaadenizle çocuklar adlı oyunlar müzik eşliğinde sahnelendi.

Bayrak gösterisi oyununda bir kız öğrenci açtığı Türk Bayrağını katlayarak üç kez öpüp anlına koyarak ilçe kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’a teslim etti. Kaymakam Akpınar, şanlı Türk Bayrağını üç kez öpüp anlına koyarak kız öğrenciden teslim aldı.


Daha sonra yumurta yarışı, çuval yarışı ve sandalye kapmaca yarışı yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 1.Mknz.P. Tug. Kom. Tuğgeneral Şükrü Özbakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen hediyeler verdi.

Programa; Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 1. Mknz. P. Tug. Kom. Tuğgeneral Şükrü Özbakır, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, AK Parti Belediye Meclis üyesi Sıddık Söyler, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Şehit ve Gazi Dernekleri, kamu kurum müdürleri, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Doğubayazıt İlçe Belediye Başkan ve yönetiminden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kimse katılım sağlamadı.

Kaymakam Akpınar ve Paşa Özbakır, çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum