Doğubayazıt'ta "19 Ekim Muhtarlar Günü" Kutlandı.

"19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Doğubayazıt kaymakamlık bahçesinde bir tören düzenlendi.

Doğubayazıt'ta "19 Ekim Muhtarlar Günü" Kutlandı.
Editör: Söyler Haber
19 Ekim 2023 - 17:28


Doğubayazıt’ta "19 Ekim Muhtarlar Günü" Kutlandı.

"19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Doğubayazıt kaymakamlık bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Doğubayazıt Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Kılıç, Merkez Muhtarlar Dernek Başkanı Raif Akbaş, Ağrı Dağı Gazeteciler Derneği Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, kamu kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Doğubayazıt Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Kılıç'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumundan sonra tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende; Doğubayazıt Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Kılıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Muhtarlar Dernek Başkanı Gündüz Kılıç, yaptığı konuşmasında; İsrail devletinin Filistin’de yaptığı vahşetini kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesi ile muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bugün burada 19 Ekim muhtarlar gününün 8. yılını kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Muhtarlık müessesesine geç kalınmış özel bir gün bahşederek bizleri onurlandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 1829 yılında bugüne kadar faaliyetlerini sürdüren muhtarlık müessesesi ülkemizdeki yerel demokrasisinin en köklü kurumlarındandır. Geçmişte bugüne biz muhtarlar olarak bir yandan köy ve mahalle sakinlerimizin, devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde bazen uygulayıcı bazen de aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz. Muhtarlar bulundukları mahallede ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil eder. Hizmetin en hızlı şekilde vatandaşlara ulaşmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber görevini özveriyle yaparak halkımızla devlet kurumları arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyaçlarını tespit eden, hizmet sunmak konusunda emeğini esirgemez, köyünün ve mahallesinin gelişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan gerek milleti gerekse de devleti temsil eder. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan başta ilçe kaymakamımız ve kamu kurumları çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu anlamlı günün bu halkımıza ve görevlerini fedakarca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. dedi

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Muhtarlar Günü dolaysıyla törene katılan muhtarları kaymakamlık makamında kabul etti. Mahalle ve köy muhtarları ile makamda görüşen Kaymakam Ekinci, hoş bir sohbet içerisinde muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Muhatların talepleri olan köy yolları ve köy merkezi içerisinde yolların bozuk olması ayrıca içme suyu ile ilgili sıkıntılar dile getirildi.
Kaymakam Ekinci, Bugün muhtarlar günü gününüzü kutlar tüm muhtarlarımıza sağlıklı başarılı nice yıllar diliyorum. Önümüzde bir yerel seçim vardır. Köyleriniz de mahalleleriniz de sizler de seçimlere katılacaksınız. Yarın seçim biter yine aynı köyde aynı mahallede birbirinizin yüzüne bakacaksınız. Kavgasız sorunsuz bir seçim geçirmenizi sizlerden istiyorum. Kaymakamlık olarak planladığımız 2024 Temmuz ayına kadar Ağrı’da getirdiğimiz parke taşlarımızı biriktireceğiz. 2024 yılının Temmuz ayında yapacağımız ihalelerle öncelikli olarak sırasıyla altyapı sorunu olmayan köylerin merkez ve köy yolları yapılacaktır. Su problemi olan köylerimize Ağrı Valiliğine bağlı Özel İdarenin sondaj makinaları ile bu sorun giderilecektir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum