DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN 39 EKİP 113 PERSONEL TARAFINDAN PANDEMİ SÜRECİNDE DENETİMLER YAPILMAKTADIR.

DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN 39 EKİP 113 PERSONEL TARAFINDAN PANDEMİ SÜRECİNDE DENETİMLER YAPILMAKTADIR.
Editör: Söyler Haber
27 Eylül 2020 - 16:24 - Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 16:41
DOĞUBAYAZIT KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN 39 EKİP 113 PERSONEL TARAFINDAN PANDEMİ SÜRECİNDE DENETİMLER YAPILMAKTADIR.

İçişleri Bakanlığınca İl Salgın Denetim Merkezi uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılarak tüm İl/İlçe salgın denetim merkezleri kurulmuştur.

İllerde Valilikler gözetiminde Valiler tarafından görevlendirilen Vali yardımcıları, İlçelerde Kaymakamlık koordinasyonunda faaliyet gösteren İl/İlçe salgın denetim merkezlerinin, iş yeri ya da mahalle denetim ekiplerinin sevk ve idaresi sağlanarak denetimler oluşturulan ekipler tarafından yapılmaktadır.

Denetim planlamasını ve koordinasyonu sağlanarak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikâyetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli İlçe salgın denetim merkezince 7/24 esasına göre faaliyet gösterilmektedir.

Doğubayazıt İlçe Kaymakamı  Mehmet Kemal Akpınar İlçeye geldiği günden itibaren denetimleri yerinde görmek ve yapılan denetimlere katılarak süreci yürütmektedir.

Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar tarafından oluşturulan denetim ve filyasyon ekipleri, Doğubayazıt İlçe Merkezi ve Köylerinde Toplamda 39 Ekip 113 personel ile pandemi sürecinde İlçe Salgın Denetim Merkezinde görev yapmıştır.           

Denetim süresince; Doğubayazıt İlçe Merkezi ve Köylerinde yasalara uymayan 705 vatandaş ve 138 işyerine toplamda 1.193.234 TL idari para cezası verilmiştir.

İlçe ve Köylerde İzolasyona tabi pozitif ve temaslı vakalar için 6950 denetim yapılmıştır
Doğubayazıt İlçe Merkezinde 14 Mahalle için 14 ekip kurulmuştur.

İlçe merkezindeki ekipler, Mahalle Muhtarı, Öğretmen ve Din görevlisinden oluşturulan görevliler tarafından yürütülmektedir.

Köy denetimlerini yapmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı Köy Muhtarları ve Din Görevlilerinden oluşan ekipler tarafından yürütülmektedir.

Doğubayazıt İlçe Merkezinde, İşyeri, Sosyal Mesafe ve Maske Denetimlerini yapmak üzere İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğündeki görevlilerden oluşan ekipler tarafından denetimler yapılmaktadır.

SÖYLER HABER
.
 
           
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum