DOĞUBAYAZIT BELEDİYE SPOR'U ŞAMPİYON YAPMAYA GELDİK

DOĞUBAYAZIT BELEDİYE SPOR'U ŞAMPİYON YAPMAYA GELDİK
Editör: Söyler Haber
22 Kasım 2021 - 13:03 - Güncelleme: 23 Kasım 2021 - 11:07


DOĞUBAYAZIT BELEDİYE SPOR’U ŞAMPİYON YAPMAYA GELDİK

Doğubayazıt Belediye Spor 90+2 de Doğubayazıt’lı Yunus Karaaslan’ın kafa vuruşu ile 1-0 öne geçti ve maçı kendi seyircisi önünde galibiyet ile kapatarak ligde 4. sıraya yerleşti.

Bir gün önce Doğubayazıt’ta oynanan 2 maçta kendi evimizde bir takımımız (0-7) bir takımımız (0-4) gibi farklı sonuçlar ile yenilgi aldı.  Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar’ın emekleriyle kurulan ve Çoktin ailesi tarafından desteklenen ve finanse edilen Doğubayazıt Belediye Spor, son dakikada Doğubayazıt’lı Yunus Karaaslan’ın kafa vuruşu ile attığı gol 1 gün önce yaşanan hüznü geride bırakıp yerini davul zurna eşliğinde tribünde ve ilçede sevince bırakmıştır.

Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar ve yönetimi, Doğubayazıt Belediye Spor 2. Başkanı Oktay Topçu, STK Başkanları, futbol severler tribünde yerlerini alarak Doğubayazıt Belediye Spora destek oldular.

Iğdır Es Spor futbolcuları sahada iki kırmızı kart görerek 9 kişi ile sahada mücadele etti. İki kişi eksik oynayan rakip takıma karşı Doğubayazıt Belediye Spor vasat bir oyun ile sahada mücadele etti.

Doğubayazıt Belediye Spor Cizre Spordan yeni aldığı santrafor 85 numara ile sahada mücadele eden golcümüz, maşallah kilolarından koşamıyor ve pozisyonlarda yerini alamıyordu.
Geçen maç Doğubayazıt’ta 76 numara ile oynayan sağ kanat oyuncusu sahanın kahramanı, bu maç ne yazık ki sahada hiçbir varlık göstermeyerek ikinci yarı oyundan alındı.

99 Numara ile sahada mücadele eden sol kanat oyuncumuz aldığı her topu ceza sahasına taşıyarak topu ceza sahasına indirmesi gerekirken, hiçbir topu ceza sahasına indirmedi ve tüm pozisyonları öldürerek girdiği tüm ikili mücadeleleri kaybederek oyuncuların motivasyonunu bozdu ve tribünde taraftarlara saç baş yoldurttu. 9 kişi ile sahada mücadele eden bir takıma karşı bu kadar cılız bir oyun olmamalıydı.

Doğubayazıt Belediye Spor şampiyonluğa oynayacaksa, Doğubayazıt halkına şampiyonluk sözü vermişse, acilen son vuruşları iyi olan rakip defansları ileriye çıkartmayan bir santrafor, sağ ve sol kanat oyuncusu, oyunu okuyabilen ve oyun kurabilen bir orta saha oyuncusu ve defansı toparlayacak bir oyuncuya ihtiyaç vardır.

Doğubayazıt Belediye Spor kurulduğu günden bugüne kadar her platformda kurucu Başkan Yıldız Acar ile maddi ve manevi olarak hep ön saflarda her zorluğa göğüs gererek mücadelesine devam etmiştir ve halen etmektedir.
Başkan Acar, verdiği mücadelenin meyvelerini geç ve zor olsa da almaya başladı.  Doğubayazıt Belediye Spor’u sahiplenmiş ve takımın şampiyon olması için bir onur mücadelesi veren Başkan Yıldız Acar’ı Doğubayazıt’ta yapılan iki maçta da tribünde bir gazeteci olarak dikkatle izledim. Fanatik bir taraftar olarak yerinde oturamayarak maç izleyen, yeri geldimi futbolcuya, yeri geldimi taraftara sahip çıkan, yeri geldi mi fanatik bir taraftar olarak seyircinin içine girerek tezahürat yaparak tribünde yerini aldığını gördüm.


Eraslan ailesinden Ahmet Erasalan ve Konyar Ailesinden merhum Naci Konyar’dan sonra Doğubayazıt’ta futbola tam destek verecek olan birleri çıkmadı.

DOĞUBAYAZIT SPOR 1998-1999 yılında 3. Lig’de mücadele etti, 200-2001 yılında köy takımı KARABULAK SPOR 3. Ligde mücadele etti.

Ahmet Eraslan’ın başkanlığını yaptığı DOĞUBAYAZIT SPOR 1998-199 yılında 3.Lide mücadele etti. Şampiyon olan Sivas Sporun ardında ligi ikinci sırada bitirdi. Kuşadası'nda 2. Lige çıkmak için Mardin Spor ile final maçı oynamaya hak kazandı. Kuşadası’nda maç 120 dakika golsüz bitti. Penaltılar sonucunda Doğubayazıt Spor Mardin Spora elenerek 2. Lig kapısında son saniyelerde geri döndü ve bir yıl sonra küme düştü.

Türkiye tarihinde ilk kez bir köy takımını amatör ligde şampiyon yapan Merhum Naci Konyar’ın Başkanlığını yaptığı KARABULAK SPOR 2000-2001 sezonunda 3. Ligde mücadele etti. KARABULAK SPOR maddi imkânsızlıklar nedeniyle 3.Ligde bir sezon ancak dayanabildi ve küme düştü.

Kulübün kurucu Başkanı Yıldız Acar, fahri Başkanı Irak’ta yaşayan Doğubayazıtlı İş adamı Bışar Çoktin ve kardeşi Kulüp Başkanı İş adamı Barış Çoktin ve yeni yönetimleri yaptıkları konuşmalarında biz daha önce Doğubayazıt’ta yaşanan talihsizlikleri bir daha yaşanmaması ve yarım kalan şarkıyı tamamlamak için takımımızı şampiyon yaparak ve profesyonel ligde görmek için Doğubayazıt Belediye Spora maddi ve manevi olarak tam destek veriyoruz ve gereken ne varsa da yapmaya çalışacağız.

Doğubayazıt halkına ahde vefa örneğini göstererek maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, başta Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, değerli iş adamlarımız Bışar ve Barış Çoktin kardeşlerine Doğubayazıt halkı adına müteşekkiriz.

Doğubayazıt Belediye Spor Iğdır Es Spor karşılaşmasında yine futbol severler tribünde yerlerini alarak sessiz sedasız çok cılız bir destek ile maçlarını izlediler.

Doğubayazıt Belediye Spor yönetimine buradan sesleniyoruz; tribünde uyuyan seyirciyi uyandırmak ve sahada oynayan oyuncuları canlandırmak için acilen 2 davul ve profesyonel bir amigo bulmaları şart.

Galip gelinen maçın ardında Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar ve futbolcular imparator Davulcu Abdi Bey ve oğlu ile davul zurna eşliğinde galibiyete kutlayarak şehir turu atmaları ilçe halkı ve yabancılar tarafından caddede alkışlanarak ilçeye ayrı bir renk katıp ilçemize bayram havası yaşattılar.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum