AĞRI 1. AMATÖR LİGİNDE DOĞUBAYAZIT'TA BU HAFTA HÜSRAN

AĞRI 1. AMATÖR LİGİNDE DOĞUBAYAZIT'TA BU HAFTA HÜSRAN
Editör: Söyler Haber
20 Kasım 2021 - 23:08 - Güncelleme: 20 Kasım 2021 - 23:18


TARİHTE BİR İLK, AĞRI 1.AMATÖR LİGİNİN İLK HAFTASINDA DOĞUBAYAZIT’TA HÜSRAN

04 DOĞUBAYAZIT SPOR: (0) DİYADİN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR: (4)
BAZİD SPOR: (0) AĞRI SANAYİ SPOR: (7)

Ağrı 1.Amatör Liginde 2 takım ile mücadele eden Doğubayazıt bugün kendi evinde oynadığı iki maçta da farklı skorlar ile yenilerek Doğubayazıt tarihinde bir ilke imza attılar.

Doğubayazıt tarihinde Ağrı 1. Amatör Liginde Doğubayazıt deplasmanı rakiplerin korkulu rüyasıyken ne yazık ki bu yıl averaj deplasmanı olma yolunda.

Doğubayazıt İshakpaşa Spor Kulüp Başkanı Sıddık Söyler’in aylar önce yaptığı tüm girişimler ve ısrarlarına rağmen Doğubayazıt 3 Amatör ve 1 BAL liginde oynayan takımları hem maddi hem de futbolcu olarak kaldıramaz. Ağrı 1. Amatör liginde Doğubayazıt 3 takım ile mücadele edemez, gelin 3 takımı birleştirelim Başkan Söyler, ben kesinlikle başkan olmayacağım, siz başkan olunuz, fikrine neden sıcak bakmadınız?

Doğubayazıt Belediyesinden 20 bin TL yardım alan, iki ay gibi bir süredir çalışmalar yürüten, binlerce TL masraf edilen ve Doğubayazıt’ta kendi grubunda şampiyon olacak birtakım olarak halka lanse edilen 04 DOĞUBAYAZIT SPOR, yıllardır liglere katılmayan, bugün kendi evinde kendi seyircisi önünde oynadığı oyun ile ve sahada vasatın altında bir oyun sergileyen DİYADİN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR’a 4-0 gibi farklı bir skor ile yenilmesi, Doğubayazıt’lı futbol severlere büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Takım oyunu yok, pas alışverişleri yok, kademe anlayışı yok, sahada organize bilinçli bir oyun yok, defans, orta saha, sağ sol kanatlar, ileri uçta organize olacak bir takım sahada yoktu. Doldur boşalt ile ileriye çıkmaya çalışan ve her çıkışta arkadaşına pas vermeyerek topu rakip takıma kaptıran bir takım vardı sahada.

Hayatında ilk kez sahada hocalık yapmaya çalışan ve ne yaptığını bilmeyen, elleri cebinde oyuna müdahale edemeyen, oyunu okuyamayan bir acemi hoca ve çavuş ahbap ilişkiileri ile getirdikleri oyuncular ile ancak bu kadar olur. Evet beyler bu kadar paralar harcadınız ilk maçta sonucu gördünüz. Acemi şoför düz yolda arabaya takla attırdı, yol yakınken şoförü değiştirebilir ve yolcularınızı kurtarabilirsiniz.

Doğubayazıt’ta Amatör Kulüplerin amacı bir üst lig olan BAL Ligine yükselmektir. Bunun yanısıra Doğubayazıtlı gençleri kahve köşelerinde, terör yuvalarına, uyuşturucu batağına yönelen gençleri spora teşvik etmek ve spora yöneltmektir.

Ne yazık ki Doğubayazıt’ın gençlerini saha kenarında tutarak, çavuş ahbap ilişkilerinden dolayı dışarıdan getirdikleri yaşları 40 üzerinde olan futbolcular sahada, evet sahada ama her gelen topu taca atan, ayağındaki topu arkadaşına pas dahi veremeyen, yerde ve hava mücadelesinin hiçbirinde varlık gösteremeyen yabancı futbolcular sahada, Doğubayazıt’lı çocukların yerinde maçta oynuyor para kazanıyor ve Doğubayazıt’lı gençlerimize de onların çantalarını taşımak kalıyor.

BAZİD SPOR: (0) AĞRI SANAYİ SPOR: (7)
BAZİD SPOR Başkanı Rıza Sorak ile yaptığım konuşmada Başkan Sorak “bizim takımımız Doğubayazıt’lı gençlerden oluşan bir takım, ilk olarak bugün toplandık, hiçbir antrenman yapamadık, çocuklar formaları giyip sahaya çıkıp maç oynadılar. Evet bugün (7)-(0) gibi farklı bir skor ile kendi seyircimiz ve evimizde yenildik. Gençlerimizin yapacakları çalışmalar ile ileriki maçlarda daha iyi bir performans sahaya yansıtacaklarında eminim. Bizim amacımız Doğubayazıt’lı gençlerimizi sahalarda görmek ve büyük takımlarda futbol oynamaları için bir çalışma içerisindeyiz”. dedi



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum