DOĞUBAYAZIT 15 TEMMUZ VE DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Doğubayazıt ilçesinde coşkuyla kutlandı.

 DOĞUBAYAZIT 15 TEMMUZ VE DEMOKRASİ NÖBETİ
Editör: Söyler Haber
17 Temmuz 2022 - 13:59 - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 - 14:13
 
DOĞUBAYAZIT 15 TEMMUZ DEMOKRASİ DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Doğubayazıt ilçesinde coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain FETÖ darbe girişimi gecesi bedenlerini tanklara, toplara, uçaklara ve mermilere siper ederek vatanları için canlarını hiçe sayan Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu ve aziz evlatları nasıl alanlara çıktıysa, Doğubayazıt halkı aynı bilinç, aynı şuur ile kadını, erkeği ve çocuklarıyla o gün alanlardaydı.

Ülke genelinde 6 yıldır tutulan Demokrasi Nöbeti, Doğubayazıt ilçesinde de 6 yıldır Kaymakamlık bahçesinde tutulmaya devam etmektedir.

Doğubayazıt halkı bu yılda 15 Temmuz 2022 gecesinde alanlara çıkarak, hain FETÖ darbe girişimini protesto etti.

Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Protokol Üyelerinin katılımıyla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Doğubayazıt Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte, Şehitlerimize dualar edilerek, kabirlerine çiçekler bırakıldı.

Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak’ın katılımıyla, Cuma namazı öncesi İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde, Aziz Şehitlerimiz için Mevlidi Şerif programı gerçekleştirildi. Doğubayazıt halkının yoğun katılım sağladığı programda, Şehitlere ve Gazilere dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, gündüz Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından Şehit aileleri ve Gaziler ziyaret edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Tugay Kom. Tuğg. Şükrü Özbakır, Belediye Başkanı Yıldız Acar, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit ve yönetim kurulu üyeleri, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Şehit ve gazi dernekleri, askerî erkan, kurum müdürleri, muhtarlar ve Doğubayazıt halkı katılım sağladı.


Doğubayazıt Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Nöbeti" Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar'ın yaptığı açılış konuşması, Merkez Camii imamı Nurullah Topçu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti, Doğubayazıt İlçe Müftüsü İbrahim Yiğit tarafından şehit ve gazilere edilen dualar eşliğinde 15 Temmuz temalı resim sergisiyle başladı.

Demokrasi Nöbetinde Doğubayazıt halkı ile bir araya gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, bir konuşma yaptı.

Kaymakam Akpınar, yaptığı konuşmasında "Milletimiz, her kesimiyle bir bütün olarak bu ihanetin karşısında durmuş ve Vatanına, demokrasisine sahip çıkmıştır." dedi.
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum