Doğubayazıt 1. Ahmed-i Xani Buluşmaları

Doğubayazıt 1. Ahmed-i Xani Buluşmaları
Editör: Söyler Haber
05 Aralık 2021 - 19:59


Doğubayazıt 1. Ahmed-i Xani Buluşmaları

“Başarıya Giden Yolda Rol Modeller” adı altında Doğubayazıt Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulunda Doğubayazıt Belediyesi ve Ağrı Kültür Derneği tarafından bir panel gerçekleşti.

Moderatörlüğü Gazeteci Yazar Semra Polat tarafından yapılan 1. Ahmed-i Xani Buluşmaları paneline; Prof. Dr. Çetin Kotan,Prof. Dr Akif Aslan Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, İş adamı Av. Mehmet Nedim Kolan, Ağrı Kültür Deneği Bşk. M.Nuri Aydemir konuşmacı olarak katılım sağladılar.

Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşen panele Doğubayazıt Rıza Ertuğrul Eryılmaz Lisesinde kız ve erkek öğrenciler katıldılar.

Panelde konuşmacılar; çocukken yaşadıkları zorluklar, bugüne nasıl geldikleri ve başarıya nasıl ulaştıkları hakkında kendi hayatlarında örnekler verdiler.

Konuşmacılar soru cevap bölümünde öğrenciler tarafından sorulan sorulara öğrencilerin nasıl başarıya ulaşacaklarını ve nelerin yapabilecekleri hakkında cevaplar verdiler.

Panelde Av. İş adamı Mehmet Nedim Kolan, siyah beyaz fotoğraflar ile yaptığı slayt gösterisi ve Ağrı Dağı’nın üzerinde genç yaşında helikopter ile uçtuğunu, hayatındaki kesitleri öğrenciler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Prof. Dr. Çetin Kotan, kendi hayatındaki örnekler bölümünde; merhum Hacı Rıza Eryılmaz’ın hayata bakışı ve hocası Merhum Sağlık Eski Bakanı Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz’ın kendi hayatına nelerin kattığını anlattı.

Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, bir gözeli evde yaşadığını, lise son sınıfta evde ders çalışırken bir anda parmağına takılan nişan yüzüğü ile hayallerine ara vermiş ama düğünden sonra yeniden okumaya başlamış ve kurduğu hayallerine ulaşmaya başarmış.

Prof. Dr. Akif Aslan, hayatımda her gün her saat çalıştım. Okuduğum kitapların sayısını bilmiyorum. Başarmak için çalışmanın şart olduğunu anladım ve bende hep çalışarak bugünlere geldim.

Ağrı Kültür Dernek Başkanı Mehmet Nuri Aydemir, yıllarca STK’larda görev aldım. Her yerde her alanda Ağrı’lıları bir arada toplamaya çalıştım. Bugün 42 derneği bünyesinde bulunduran bir derneğin başkanlığını yapıyorum.


Av. İş adamı Mehmet Nedim Kolan tarafından Panele katılan 100 öğrenciye çanta, mont ve kazak hediye edildi ve öğlen yemeği verildi.

Panele katılan konuşmacılar ile yaptığımız sohbette 1. Ahmed-i Xani Buluşmaları “Başarıya Giden Yolda Rol Modeller” adı altında panelinin ilk kez Doğubayazıt’ta yapıldığını ve öğrenciler ile yapılan diyaloglarda çok memnun olduklarını, bu gibi panellerin Doğubayazıt ilçesinde sıkça yapılacağını, öğrencilerimizin daha nasıl başarıya ulaşacakları hakkında maddi ve manevi her konuda yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

Panelin son bölümünde Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından panele katılan konuşmacılara birer plaket takdim edildi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum