DİYADİN İLÇESİNDE ŞEHİT PÖH. ŞUB.MÜD. TUFAN KANSUVA'NIN İSMİ BİR OKULA VERİLDİ

DİYADİN İLÇESİNDE ŞEHİT PÖH. ŞUB.MÜD. TUFAN KANSUVA'NIN İSMİ BİR OKULA VERİLDİ
Editör: Söyler Haber
01 Mart 2022 - 17:40



DİYADİN İLÇESİNDE ŞEHİT PÖH. ŞUB.MÜD. TUFAN KANSUVA’NIN İSMİ BİR OKULA VERİLDİ


Diyadin’de eski devlet hastanesi okula dönüştürüldü.
Atıl durumunda olan Diyadin eski devlet hastanesi Ağrı Valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından 225 öğrencinin eğitim-öğretim göreceği bir okula çevrildi.

Okula dönüştürülen eski hastane binasına 2019 yılında Mardin’in Ömerli ilçesinde şehit olan polis Özel Harekât Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın ismi verildi.

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle yapılan ve 225 öğrencinin eğitim göreceği ilkokul törenle açıldı.

Okulun açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler ve 2019 yılında Mardin’in Ömerli ilçesinde şehit olan polis Özel Harekât Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın hayatının okunması ardından, şehit Kansuva’nın isminin yaşatıldığı okulun açılış kurdelesi Vali Varol, Protokol Üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi.

Açılışa; Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ BU İSİMLERİ GÖRDÜKÇE ECDATLARINI UNTMAYACAKLARDIR
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Bin yılı aşkın süredir bu topraklarda çok büyük mücadelelerle yaşamımızı sürdürmeye gayret ediyoruz. En kıymetli varlığı olan canını, gözünü kırpmadan ve tereddüt etmeden vatanı için veren kahramanlarımız, şehitlerimiz sayesinde verdiğimiz bin yıllık mücadelemizle vatan yaptığımız bu topraklarda barınacağımızı dostumuza ve düşmanlarımıza haykırdık, haykırmaya da devam ediyoruz. Bizlere bu gücü veren şehitlerimize ve onların bizlere emaneti olan kıymetli ailelerine inancımız ve töremizin de öğrettiği gibi hak ettikleri değeri verme gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin isimlerini tüm platformlarda, tüm ortamlarda yaşatmak için büyük bir çaba ve hassasiyetle çalışıyoruz. Yaptığımız kamu yatırımlarında, okullarımızda ve kamu binalarımızda aziz şehitlerimizin isimlerini yaşatıyoruz. Biliyoruz ki, aziz şehidimizin isminin verildiği bu okula gelen ve her gün bu ismi gören kıymetli evlatlarımız, bu topraklarda verilen mücadeleleri bilerek ecdadından aldığı güç ile bu vatanı her alanda en ileriye götürme gayreti içerisinde olacaktır.” dedi.

TERÖRE GİDEN PARA İLE HER KÜRTÜN EVİNİN ÖNÜNE BİR FABRİKA KURULURDU
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Biz ülke olarak topraklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu dedelerimizden öğrendik. Dedelerimiz bu topraklarda can verdi. Dolayısıyla bu topraklar, emlakçıdan alınmadı. Bu topraklar, kanla alındı. Kıymetini iyi bilmemiz lazım. İşte bundan dolayıdır ki bu kutsal topraklara göz dikmiş hainler, yıllardır bizim içimize nifak sokarak bu ülkenin çocuklarını dağlarda terör örgütlerine feda ettiler. Devlet ve devlet yetkilileri bu çocuklardan avukat, doktor, öğretmen çıkarmaya çalışırken, 'Kürtler için uğraşıyoruz', 'Kürtleri kurtarmak için çalışıyoruz' diyenlerin Kürt çocuklarını nasıl dağlarda heba ettiğini görüyoruz. 42 yıldır PKK terör örgütü için harcanan para ile her bir Kürtün evinin önüne bir fabrika kurulurdu diye konuştu.

450 BİN LİRALIK ÖDENEKLE HASTANE OKULA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, “şehit polis Tufan Kansuva’nın hem çukur-barikat operasyonlarında hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan için verdiği mücadelenin yakın şahidiydim. Şehidimiz benim can dostumdu. Biz dostluğumuzun yanında beraber görev de yaptık. Şükürler olsun ki onun adının yaşatılacağı bir okul yapmak nasip oldu. Özel harekâtçılar gönül işi derdi. Mesleğine aşıktı. Ben Cizre’ye geçtikten sonra duydum ki büyük bir patlama olmuş. Hemen aradığımızda Tufan Kansuva, iki arkadaşını tahliye ettikten sonra görevinin başına dönmüş ve İki tane ufak tefek çizikler dışında bir şeyim yok dedi bana. İşte Tufan Kansuva, bu. 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ’cü derdest eden adamın adı Tufan Kansuva. Görev süresi dolduğu halde görev süresini uzatıp bu uzatma sayesinde şehit oldu. Allah ondan ve tüm şehitlerimizden razı olsun. Bu okul tam bir başarı örneğidir. 450 bin liralık bir ödenekle biz bu eski devlet hastanemizin atıl durumundaki binasını onardık. Şu an tam 225 öğrencimiz, 6 kilometrelik uzaklıktaki okula gitmekten kurtuldu."


AZİZ ŞEHİTLERİMİZE KARŞI EN BÜYÜK GÖREVİMİZ; BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEKTİR
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Diyadin ilçemizde bulunan Devlet Hastanesinin yeni yaptırılan hizmet binasına taşınmasıyla eski bina müdürlüğümüze devredilmiştir. Eski hastanemizin bakım ve onarımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan mobil ekipler tarafından tamamlanmıştır. Böylece, ilçemize 8 derslikli, nitelikli bir kütüphaneye sahip ve ilçemizin geleceğine ışık olacak bir okulumuz çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Okulumuza; 7 Eylül 2019 tarihinde Mardin'in Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın ismi verilmiştir. Bizim aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz; birlik ve beraberliğimizi, bayrak ve vatan sevgimizi pekiştirmek, onların geride bıraktığı aziz hatıralarına saygı göstermektir. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece şehidimizin ismi de bu okulda, ülkemizde sonsuza dek yaşayacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İşte bu nedenle bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklar üzerinde, atalarımızın güzel ülkemiz için ödedikleri büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak, aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımak, birlik ve beraberliğimizi korumak ve dünyanın çağdaş, kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olma yolundaki hedefimize kararlılıkla yürümektir. Ben bu vesileyle şehidimiz Tufan Kansuva'yı ve tüm şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Daha sonra çocuklarla sınıfları ziyaret eden Vali Varol, yeni okulları hakkında bilgi aldığı öğrencilere çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.

Son olarak öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol ve protokol üyeleri, eğitim öğretim faaliyetleri hakkında öğretmenlerde bilgi alarak öğretmenlere muvaffakiyetler dileyerek ziyaretlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesen Vali Varol ve beraberindekiler, sınıfları gezdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum