BAŞKAN KONYAR'DAN DOĞUBAYAZIT ​​​​​​​GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN MÜJDELİ HABER

BAŞKAN KONYAR'DAN DOĞUBAYAZIT ​​​​​​​GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN MÜJDELİ HABER
Editör: Söyler Haber
01 Mayıs 2021 - 16:37
BAŞKAN KONYAR’DAN DOĞUBAYAZIT
GÜRBULAK SINIR KAPISI İÇİN MÜJDELİ HABER

Salı günü yapılan AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile iftar programına katılan AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye’ye açılan İran sınır kapılarının durumunu arz etmiştir.

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Av. Mustafa Konyar yaptığı açıklamasında “bölge koordinatörler toplantısında daha önce 3 dönem Ağrı İl Başkanlık görevini layıkıyla yürüten ve şimdide Doğuanadolu Bölge Koordinatörümüz Av. Abbas Aydın, AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile yaptıkları görüşmelerinde İran sınır kapılarının kapalı olması Doğubayazıt ve Van illerinin bu kapalılık döneminden büyük ekonomik zararlara uğradığı gündeme gelmiştir. Bölge Koordinatörümüz Av. Abbas Aydın’ın Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısının açılması için yaptığı yoğun çalışmaları neticesinde, salı günü yapılan MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile iftar programına katılan AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye’ye açılan İran sınır kapılarının bölgeye yaptığı zararların durumu arz edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tam kapanma bittikten sonra Van Kapıköy, Esendere ve Doğubayazıt Gürbulak Sınır kapılarının açılması için hemen oradan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı arayarak üç sınır kapısının 17 Mayıs’tan sonra açılması için talimat vermiştir.

Başkan Konyar, "Gürbulak Sınır Kapımız açıldığı vakit Doğubayazıt ve çevre illerden günde en az 3 -4 bin insan evlerine ekmek götürmek için rızık kapıları açılacaktır. Doğubayazıt halkının tek ticaret kaynağı ve ticaret yeri olan Gürbulak Sınır kapısı Doğubayazıt halkının canına can katacaktır. Pandemi de hem ülke ekonomisine hem de Doğubayazıt ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.
Başta Sn. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a Ticaret Bakanı Sn. Mehmet Muş, Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca, AK Parti MKYK üyesi eski Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Doğuanadolu Bölge Koordinatörümüz Av. Abbas Aydın’a Van ve Doğubayazıt halkı adına sonsuz teşekkür eder saygılarımızı sunuyoruz.” dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum