AİÇÜ'de Kalite Yönetim Semineri

AİÇÜ'de Kalite Yönetim Semineri
Editör: Söyler Haber
11 Aralık 2023 - 20:34 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 - 20:37



AİÇÜ’de Kalite Yönetim Sistemi ve Kurumsal İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Semineri Düzenlendi
 
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından Kalite Yönetim Sistemi ve Kurumsal İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Semineri düzenlendi.
 
AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Şimşek ve Prof. Dr. Mucip Genişel, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, idari personel ve kalite koordinatörlüğü birim temsilcileri katıldı.
 
Seminerin açılışında konuşan AİÇÜ Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, son üç yılda uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde AİÇÜ’nün isminin duyulmaya başlandığını ve üniversitenin hem eğitimde hem AR-GE faaliyetlerinde hem de toplumsal katkı alanlarında yaptığı çalışmalarla kalitesinin arttığını söyledi.
 
Kalite unsurunun üniversitelerin gelişmesi ve üniversitelerin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında görünürlüğünün artması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “Bugün kurumumuzun akreditasyon sürecinde önemli bir dönemeçteyiz. Bu süreç, işimizin kalitesini ve güvenilirliğini belirleyen kritik bir adımdır. Hep birlikte uyum içinde çalışarak standartları yükseltmeli ve başarıya ulaşmalıyız. Her birinizin özverisi ve katkısı bu sürecin başarılı olmasında kritik rol oynayacaktır. Unutmayalım ki, kalitemiz bizi öne çıkaracak ve güvenilirliğimizi pekiştirecektir” diye konuştu.
 
Kalitenin en önemli süreçlerinden birinin kurumsal akreditasyon sürecinin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:
 
“İnşallah artık çok daha hızlı ve sistematik bir şekilde, kurumsal akreditasyon sürecine giderken neler yapmamız gerektiğinin değerlendirmesini yapmalı ve ona göre yolumuza devam etmeliyiz. Bizim geçen yıl pilot uygulama olarak belirlediğimiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Tarih bölümlerimiz akredite edildi. Bu bölümlerimizin akreditasyon süreçlerindeki katkılarından dolayı önceki Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Durak’a, akademik, idari personel ve öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Şu anda akredite olan iki bölüm sayımızı önümüzdeki yılda 12’ye çıkarmayı ve daha sonraki yılda ise Üniversitemizdeki bölümlerin yüzde 80’inin akredite unvanı almasını hedefliyoruz. Akreditasyon süreci öyle bir süreç ki bu süreçte herkesin katkısına ihtiyacımız var.”
 
AİÇÜ’ye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı önceki Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Candan Koçak’a ve ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Karabulut, Kalite Koordinatörü olarak göreve başlayan Prof. Dr. Erdal Yılmaz’a ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diledi.
 
Seminerde Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Yılmaz ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Gerekan tarafından “Kalite Yönetim Sistemi ve Kurumsal İç Değerlendirme Raporu Hazırlama” hakkında sunum yapıldı.
 
 
 
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum