AİÇÜ'de Akademik Kurul Toplantıları Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, akademik kurul toplantıları kapsamında birimleri ziyaret ederek akademik personeller ile bir araya geldi.

AİÇÜ'de Akademik Kurul Toplantıları Başladı
Editör: Söyler Haber
21 Eylül 2023 - 12:50


AİÇÜ’de Akademik Kurul Toplantıları Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, akademik kurul toplantıları kapsamında birimleri ziyaret ederek akademik personeller ile bir araya geldi. Prof. Dr. KARABULUT, Meslek Yüksekokulu ve Fen Edebiyat Fakülteleri’nde düzenlenen akademik kurul toplantılarına katıldı.
AİÇÜ’de 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde akademik birimlerde düzenlenecek akademik kurul toplantılarının ilki Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşti. Prof. Dr. KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK ve Prof. Dr. Faruk KAYA ile Meslek Yüksekokulu’ndaki toplantının ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen toplantıda akademik personeller ile bir araya geldi.
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, toplantılarda gerçekleştirdiği sunumda, Üniversitemizin mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. KARABULUT, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ek tercihlerden Üniversite kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte toplam 17 bin öğrenci, 556 akademik personel ve 512 idari personel ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacaklarını belirtti.
AİÇÜ’nün özellikle son yıllarda elde ettiği Türkiye ve dünya üniversiteler sıralamasındaki başarısından dolayı Üniversitenin tüm çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. KARABULUT, “2017 yılında göreve başladığımız günden bugüne kadar Üniversitemizin başarı sıralamasını yukarıya çıkarmak için huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamında tüm çalışma arkadaşlarımızla bir ekip olarak çalıştık. Türkiye ve dünya üniversiteler sıralamalarında elde ettiğimiz başarılar ile yetinmeyip, daha çok çalışarak başarı sıralamamızı inşallah daha iyi yerlere çıkaracağız” diye konuştu.
30 bin üniversitenin değerlendirildiği Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 2023 yılında açıklanan raporda 3 bin 596’ncı, SCImago’da 2023 yılında Türkiye’deki 208 üniversite arasında 49’uncu sırada yer aldığımızı anımsatan Prof. Dr KARABULUT, “Green Metric 2022 Dünya Üniversiteleri Genel Sıralamasında ilk kez yer aldığımız listede 771’inci, URAP’ta Dünya Üniversiteler Sıralamasında 162 sıra yükselerek 2 bin 826’ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attık. Webometrics’te 30 bin üniversite arasında ilk 3 bine, Green Metric’te ise dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 500’ e girerek başarı sıralamamızı daha da yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Akademik personelin lisansüstü eğitimlerini tamamlamasının ve bilimsel çalışmalarının hayat boyu devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Eğitimci olmak çok kutsal bir meslektir. Rabbimizin oku emrine mazhar olan bir meslek grubuyuz. “Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz” hadis-i şerifinde belirtildiği gibi hayat boyu öğrenme kavramının bilincinde olarak, bizler yeni bilgiler öğrenmek, kendimizi bilimsel alanda sürekli geliştirmek ve öğrendiğimiz bilgileri yetiştirdiğimiz nesillere aktarmak için daha çok çalışmalıyız” dedi.
Hakkaniyet temelli bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, akademisyenlerin özlük haklarını almaları noktasında yönetim olarak her zaman destek verdiklerini ifade etti.
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edilen Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) projeleri ile nitelikli akademik çalışmaların bireysel başarıya ve Üniversitenin başarısına sağladığı katkıya değinen Prof. Dr. KARABULUT, akademisyenlerin özellikle disiplinler arası çalışmalar yürüterek yayın yapmasının ve proje yazmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Prof. Dr. KARABULUT, AİÇÜ adına TÜBİTAK 1001 Projesi kabul edilen Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bünyamin AYGÜN ile ekibini ve TÜSEB Projesi kabul edilen Dr. Öğr. Üyesi Akın AKINCIOĞLU ve ekibini tebrik ettiğini ifade etti. Prof. Dr. KARABULUT, ayrıca Psikoloji alanında Türkiye birinciliğini Üniversiteye getirmeye vesile olan başta Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Murat YILDIRIM başta olmak üzere katkı tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, en kalbi teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.
Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitedeki tüm personel ve öğrencilerine başarılar diledi.
Düzenlenen toplantılarda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet TEYFUR ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK gerçekleştirdikleri sunumda akademik birimlerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. TEYFUR ve Prof. Dr. DURAK, katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a teşekkür etti.
Toplantılar, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum