AĞRI VALİSİ SN. DR. OSMAN VAROL İLE SÖYLEYİŞİ

SIDDIK SÖYLER SORDU AĞRI VALİSİ SN. DR. OSMAN VAROL CEVAPLADI

AĞRI VALİSİ SN. DR. OSMAN VAROL İLE SÖYLEYİŞİ
Editör: Söyler Haber
16 Şubat 2021 - 12:34
BİZ SORDUK AĞRI VALİSİ SN. DR. OSMAN VAROL CEVAPLADI

Ağrı Valimiz Sn. Dr. Osman Varol Bey ile Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesi hakkında yaptığımız söyleyişi siz okuyucularımıza aktaracağız.
 Söyleyişi aktarmadan önce bizleri makamında kabul eden sayın valimize gösterdiği yakın ilgi ve verdiği samimi cevapları için başta Ağrı ve Doğubayazıt halkı adına ayrıca cemiyetim ve şahsım adına sonsuz teşekkürler ederek siz okuyucularımıza aktarıyoruz.

AĞRI DAĞI GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI, AĞRI HABERLERİ NET VE SÖYLER HABER SİTELERİNİN İMTİYAZ SAHİBİ SIDDIK SÖYLER’İN YÖNELTTİĞİ SORULARA AĞRI VALİSİ SN. DR. OSMAN VAROL’UN VERDİĞİ CEVAPLAR.

 SORU VE CEVAPLAR 10 MADDE HALİNDEN AŞAĞIDA SIRALANMIŞTIR.

             Soru-1- Ağrı’ya ilk geldiğinizde ne hayal ediyordunuz? Nasıl bir ille karşılaştınız?
      Cevap-1-Cennet Vatanımızın cennet köşesi ilimiz Ağrı; keşfedilmeyi bekleyen nice potansiyellere sahip, tarihiyle ve kültürüyle Vatanımızın en canlı renklerini barındıran köşesi. Ağrı iline ve vatandaşlarımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız.

Soru-2- Doğubayazıt’ta Spor Bilimleri Fakültesi kurulması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cevap-2-İlimiz genelinde lisanslı sporcu sayımız 34.471 olup bu gençlerimizin büyük bir çoğunluğu Doğubayazıt ilçemizdedir. Valiliğimiz bünyesinde başlattığımız Spor Ağrı projesi ile tüm ilçelerimizin de dahil edileceği geniş kapsamlı bir proje planlanmıştır. Bu proje ile birlikte belirli spor branşlarında okullarımıza spor malzeme desteği sağlanarak öğrencilerimiz kurslara yönlendirilecektir. Spora artan ilgi sonucu öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde Spor Bilimleri Fakültelerine yönelmelerinde artış beklenebilir. Bu açıdan ilçemizde Spor Bilimleri Fakültesinin kurulması gençlerimizin ilgi duyduğu ve yeteneklerine uygun alanlarda eğitim almaları adına bir avantaj sağlayacaktır.

Soru-3-Uyuşturucu ile mücadele ve uyuşturucuya bulaşmış çocuklarla alakalı bir çalışmanız var mı?
Cevap-3-İlimizin transit geçiş güzergahı üzerinde bulunması ve sınır ili olması sebebiyle Türkiye’de uyuşturucu ile mücadelenin en yoğun geçtiği illerden biri olma özelliğine sahiptir. Bu çerçevede hem İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü hem de İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü projeler ile başta eğitimcilerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi ile uyuşturucu ile mücadelede en etkin rol oynayan annelerimiz eğitilerek çocuklarımızın uyuşturucu madde kullanımının erken fark edilip önlenmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte ilimizde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yoğun takipleri sonucu sokak baskınları yapılarak uyuşturucu madde satıcılarının yakalanması sağlanmaktadır. Sınır kapısından geçiş yapan araçlar büyük bir itinayla denetlenerek uyuşturucu tacirlerine geçit verilmemektedir. Son dönemde Gürbulak’ta ele geçirilen uyuşturucu maddeler bu etkin ve itinalı çalışmaların bir sonucudur.

Soru-4-Amatör spor kulüplerine yardım ve çalışmalarınız var mı?
Cevap-4-Gençlik Merkezlerine bağlı amatör spor kulüplerimizin önemini her fırsatta dile getirmekle beraber gereken destekler verilmektedir. Geçtiğimiz günlerde amatör spor kulüplerine Valiliğimiz öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde 100.000 TL değerinde malzeme desteği sağlanmıştır. İlerleyen günlerde 150.000 TL’lik malzeme desteği ile çalışmalarımız devam edecektir.

Soru-5-STK’lar ile bir toplantı yapmayı düşünüyor musunuz?
Cevap-5-Geldiğimiz günden itibaren planladığımız her projede STK’larımızın fikirlerini önemseyerek zaman zaman çalışma grubu ve sektör toplantılarımızda kendilerine de yer verdik. Bundan sonraki süreçte de STK’lar projelerimizin ayrılmaz birer parçası olarak çalışmalarımızda yer almaya devam edecektir.

Soru-6-Büyük Ağrı Dağı Projesi nedir ne zaman faaliyete geçecek?
Cevap-6-İlimiz Doğubayazıt ilçesinde başta Ağrı Dağı olmak üzere ilçede yer alan turistik cazibe merkezi olma potansiyeline sahip alanlarda bütüncül bir yaklaşım benimsenerek bir turizm rotasının hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Belirlenen turizm rotası ile alakalı olarak Master Plan ve fizibilite çalışmaları başlatılmıştır. Master Plan ile Ağrı Dağı’nda;
Dağcılık ve trekking rotaları
Kamp alanları,
Kayak tesisleri,
Macera parkları,
Kış sporları,
Tesislerinin oluşturulması ve bunların hangi noktalarda yapılabileceğinin tespiti yapılacaktır. Projenin ilk adımı olarak; Ağrı Dağı 4 Şubat 2021 tarihi itibariyle ilimiz yöneticileri, dağcılar ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla resmi bir tören ile kış tırmanışlarına açılmıştır. Takip eden etaplarda Master Plana uygun olarak Ağrı Dağında tesisleşme faaliyetlerine devam edilecek; Nuh’un Gemisi, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru ve Buz Mağaralarını kapsayan turistik rota çalışmaları tamamlanacaktır. Proje tamamlandığında ilimizde turizme dayalı istihdamın ve yöre halkının refah düzeyinin artması, bölgenin tanıtımı ve bölgeye olan ön yargıların kırılması amaçlanmaktadır.

Soru-7-Gürbulak Sınır Kapısı günübirlikçilere ne zaman açılacak?
Cevap-7-Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından dolayı günübirlikçilere kapalı olan sınır kapısı salgının hafiflemesiyle birlikte tekrar aktif hale gelecektir.

Soru-8-Sarısu Ticaret Merkezi ne durumdadır?
Cevap-8-Gürbulak Sınır Kapısına 1 km uzaklıkta; sınır komşusu ülkeler ile müşterek sınır hattı üzerinde Ağrı İl Özel İdaresi tarafından kurulan ve sınır ticareti yapılabilen mağazaların bulunduğu Sarısu Ticaret Merkezi 2019 yılında inşa edilmiştir. Sarısu Ticaret Merkezi 20.000 metrekare alan içerisinde kurulu; 140 mağaza, 1 restoran, 1 idari bina, 1 nizamiye binası ve 2 kantar binası yer almaktadır. Merkezin tam kapasite faaliyete geçmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Soru-9- Ahmedi Hani Anadolu Lisesinin durumu nedir?
Cevap-9- Ahmedi Hani Lisesinin durumu ile ilgili okulu yapacak olan İbrahim Yassuboğa bey ile görüştüm kendilerinin okulu yapacağını bizlere söyledi. Bizler İbrahim beyi bekliyoruz, okulumuz en kısa sürede yapılarak çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini hep beraber sağlayacağız.

Soru-10- 8 ay boyunca Ağrı ili ve ilçelerinde yaptığınız çalışmalar nelerdir?
Cevap-10-Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız saha çalışmaları, ziyaretler ve alan taramaları ile ilimizin ihtiyaç analizini yaparak, potansiyellerini tespit edip projelerimize yön verecek öncelikli sektörleri belirledik. “Potansiyelini Keşfet Ağrı” parolasıyla tarım, turizm, eğitim, gençlik ve spor ile sosyal alanlarda paydaşlarımızla sık sık bir araya gelip çalışma grubu toplantıları ve sektör toplantıları düzenleyerek “Neler Yapabiliriz?” i görüşerek hızlı bir şekilde projelerimizin temellerini attık.

İlimizde Tarım, Turizm, Eğitim, Gençlik Spor ve Sosyal alanlarda yapılan projelerle ilgili;
Tarım alanında; tarımsal ürünlerin işlenip satışının yapılacağı Gıdakent, çiftçilerimizin teorik ve uygulamalı eğitim alarak ihtiyaçlarına uygun tarımsal makineleri kullanabilecekleri Tarım Park Projesi, çiftçilerimize faizsiz kredi ile hayvan alımı sağlayan 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi ile Hayvancılık ve Bitkisel üretim projelerini başlattık.
Turizm alanında; Başta Büyük Ağrı Dağı projesi olmak üzere ilimizin turizm potansiyelini ortaya çıkarma için planlanan Jeotermal Turizm Projesi, Balık Gölü Çevre Düzenlemesi, TRT Park Millet Bahçesi Düzenlemesi ve Ağrı Alışveriş ve Yaşam Merkezi projelerini hayata geçirmek için adımlarımızı attık.
Eğitim alanında; öğrencilerimizin akademik ve sosyal alanlarda gelişimlerini sağlayacak KodlAğrı, Okumaya Çağrı Projesi, Ağrı Dağı Masalları Projesi, Etüt Merkezi Projesi, Öğrenci Akademisi Projesi ile Sanat Atölyeleri Projesini başlattık.
Gençlik ve Spor alanında; hayata geçirilecek tesis yatırımları ve Güneykaya Kayak Merkezi Projesinin yansıra ilimizdeki her gencin en az bir spor dalı ile ilgilenmesini hedef alan Spor Ağrı projelerinin adımlarını attık.
Sosyal ve istihdam alanında; ilimizde kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulan kooperatiflere verilen destekler ile Tekstilkent ve Ayakkabıcılar sitesinin son istihdam ve kapasite arttırma çalışmalarını başlattık.
Basın mensubu arkadaşlarımızla daha önce detaylarını paylaştığımız projelerimizin süreçlerini zaman zaman yine bir araya gelerek paylaşmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

SN. DR. OSMAN VAR OL

Sayın Valim gülen yüzünüz hep gülsün, Türkiye Cumhuriyeti ve Ağrı halkı için verdiğiniz mücadelede rabbim sizleri muvaffak etsin inşallah.

Ağrı’ya gelişiniz ve çizdiğiniz yol ile sizin İlk gününüzde verdiğiniz mesajlara bakarak bu halk size inandı.

Ağrı’da yapacağınız hizmetleriniz ile EFSANE VALİ olarak bu halkın kalbinden taht kuracağınızdan emin olunuz.

Neden Ağrı’dan Türkiye’ye merhum cennet mekân RECEP YAZICIOĞLU gibi bir Vali daha çıkmasın.

Biz Ağrı halkı olarak yapacağınız hizmetlerinize, projelerinize ve size inanıyoruz.

Sayın Valim bunu biliniz ki sizin samimi, mütevazi ve dik duruşunuz ile, Ağrı halkı sizi bağrına bastı ve sizi çok sevdi.

Ağrı halkı olarak sizlerin de bizleri sevdiğinizi biliyoruz.

Bir olacağız, birlik olacağız, hep birlikte Türkiye ve Ağrı olacağız.

Birlikte hep beraber aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.
 
Sıddık Söyler
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk.
Ağrı Haberleri Net.
Söyler Haber.




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum