DOĞUBAYAZIT'LI HEMŞERİMİZ İBRAHİM ŞAHİN ÇAYIROVA HALKININ GÖNLÜNDE TAHT KURDU.

Doğubayazıtlı Hemşerimiz İbrahim Şahin Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde başarılarına başarı katıyor.

DOĞUBAYAZIT'LI HEMŞERİMİZ İBRAHİM ŞAHİN ÇAYIROVA HALKININ GÖNLÜNDE TAHT KURDU.
Editör: Söyler Haber
16 Şubat 2021 - 15:04 - Güncelleme: 16 Şubat 2021 - 15:21


DOĞUBAYAZIT’LI HEMŞERİMİZ İBRAHİM ŞAHİN ÇAYIROVA’DA YAPTIĞI BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI ÇAYIROVA HALKININ GÜNLÜNDEN TAHT KUDU.

ŞAHİN, SPORUN TAMAMINA KUCAK AÇTI

Doğubayazıtlı Hemşerimiz İbrahim Şahin Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde başarılarına başarı katıyor.

Yıllarca Doğubayazıt’da yaptığı başarılı hizmetlerinden dolayı halk arasında sevilen ve sayılan hemşerimiz İbrahim Şahin, insana yatırım geleceğe yatırımdır düsturu ile yola çıkan, insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, diyen Şahin, şimdi Kocaeli Çayırova ilçesinde görev yapmaktadır.

Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin hayatının büyük bölümünü insana hizmet etmekle geçirdi.

1972 yılında Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dünyaya gelen Şahin, memurluk hayatının önemli bölümünü İçişleri Bakanlığında yaptığı başarılı hizmetler ile sürdürdü.
Ağrı Doğubayazıt Kaymakamlığında ve Dilovası Kaymakamlıklarında yazı işleri müdürü olarak görev yapan İbrahim Şahin insan odaklı yaptığı çalışmalarıyla dikkat çekti.
2017 yılında Çayırova ilçe gençlik ve spor müdürü olan Şahin çalışmalarının sportif olarak ta sürdürdü. Çayırova'nın gençlerine ve sporuna değer katan Şahin, ilçede sporun tüm branşlarına kucak açtı

ÇAYIROVA'DA SPOR DOLU GÜNLER 
3 yıldır Çayırova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yürüttüğünü kaydederek başlayan İbrahim Şahin şu ifadelere yer verdi, "Göreve gelir gelmez Çayırova'nın haritasını çıkardık, Çayırova'yı tanıdıktan sonra nitelikli işler yapmaya çalıştık. İlçemizde 30 bin civarında öğrenci potansiyelimiz vardır. Biz geldiğimizde sporla ilgili olan kaç öğrencimiz var diye hemen tespit ettik. Var olan 2-3 bin öğrenci sayımızı 2019- 2020 yılında 10 bin 200 kişiye ulaştırdık. Yüzde 40 civarında öğrenciyi spora kazandırmış olduk. Alanında yetenekli olan öğrencileri tespit edip onlara daha fazla yoğunlaşıp ilgilendik, yaptığımız çalışmalar ile güzel bir trend yakaladık. Devletimizin müdürlüğümüze görevlendirdiği Antrenörlerimiz vardır. Badminton ve güreş gibi sporlara da ağırlık verdik, Güreş sporuyla Türkiye ve Avrupa da madalyalar elde ettik. Bünyemizde milli sporcularımız mevcuttur. Karate sporunda ciddi bir gelişim yakaladık, 4 sporcumuz milli oldu. Basketbolda da sağlam bir temel oluşturma yolunda ilerliyoruz U11 ve U12 takımlarımız var. Kocaeli İlinde yapılan müsabakalardan birincilik ve ikincilik elde ettik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kadınlara yönelik sportif faaliyetlerde bulunduk.

ÇAYIROVA BELEDİYESİYLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ 
Çayırova Belediyesiyle ortak çalışmalar yapıyoruz. Spor Bakanlığının yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle yaklaşık 500 öğrencimize uzman antrenörler eşliğinde yüzmeyi öğrettik. Pandemi olmasına rağmen Çayırova Belediyesinin desteğiyle okullardan öğrencileri alıp 20-25 kişilik gruplar halinde yüzme havuzunda antrenmanlar yaptırdık. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda annelere yönelik bilinçlendirme seminerleri düzenledik. Gençlere uyuşturucuya bulaşmamaları noktasında çalışmalarımız oldu. Anneleri bilinçlendiren toplantılar yaptık.

 YETENEK TARAMASI Bakanlığımızın başlatmış olduğu yetenek taraması projesiyle okullarda üçüncü ve dördüncü sınıftaki çocuklara yönelik taramalar yapıyoruz. Belli kriterleri var, buna uygun çocukları hangi spor daha yatkınsa, o alanda yetiştirip uzman antrenör arkadaşımıza teslim ediyoruz. Yetenekli öğrencilerinin ailelerini müdürlüğümüze davet ediyor onlar ile birebir görüşüyoruz, desteklerini istiyoruz ailenin desteği olmadan ilerleme kaydetmek çok zor. 

SPORU TABANA YAYMAK İSTİYORUZ 
Sporu tabana yaymak için çalışıyoruz belli tarihlerde sağlıklı yaşam yürüyüşlerini düzenliyoruz. Çayırova sınırları içinde lisanslı 5000 sporcumuz var. Bütün gençleri kendi evladımız olarak görüyoruz. Sporu bütün tabana yaymak ve aralarından nitelikli sporcuları milli takımlara kazandırmak istiyoruz. Çayırova’yı, Kocaeli’yi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek, evlatlarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için ben ve ekibim gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar yapıyoruz”. diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum