​​​​​​​Ağrı Valisi Mustafa KOÇ'un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

​​​​​​​Ağrı Valisi Mustafa KOÇ'un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Editör: Söyler Haber
23 Kasım 2023 - 21:28 - Güncelleme: 23 Kasım 2023 - 21:38


Ağrı Valisi Mustafa KOÇ’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Mustafa Koç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali mesajında “Bugün tüm öğretmenlerimizin Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı her yerde büyük bir azim ve fedakârca hizmetlerine karşılık, onları unutmadığımız özel bir gündür. Bu anlamlı gün vesilesiyle mukaddes vatanımıza hizmet aşkıyla gece gündüz demeden çalışan, yavrularımızın hayatlarına bir kandil ışığı misali, bilgi ve birikimiyle yön veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, hain terör örgütünün daha ömürlerinin baharındayken şehit ettiği Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın; bundan yıllar önce Doğubayazıt ilçemizde yaşanan elim bir hadise sonucu canlarını öğrencileri uğruna hiçe sayarak kendilerini ateşe atan Aysun Karalar ve Burçin Uysal hocalarımıza ve daha nice kahraman öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
 

Kıymetli Hocalarım;
Bir öğretmen mesleğe adım attığı günden yaşamının son anına kadar fikirleriyle, mürekkebiyle, tecrübesiyle, diğerkâm bir anlayışla çocuklarımızın yarınlarını inşa eder, toplumumuzun gelişmesinde ve aydınlanmasında kilit rol oynar. Şüphe yok ki her meslek bizim gözümüzde değerlidir ancak çok az meslek grubu vardır ki, Cumhuriyetimizi daha ileriye taşıyacak olan evlatlarımızın hafızalarında bu denli unutulmayacak izler bırakır. Bizlere büyük bir sabır ve emekle yön verip rehberlik eden, zor anlarımızda şefkat elini uzatan öğretmenimiz elbette vardır. Bugün her nerede bulunursak bulunalım, aradan geçen onca zamana rağmen o öğretmenlerimizi minnetle hatırlıyoruz. Nitekim birçoğumuz; milletimize hizmet aşkını tatmayı, ülkemize ve bayrağımıza olan bağlılık duygusunu, içimizdeki cevheri büyük bir ustalık ve sabırla işleyen öğretmenlerimizden öğrendik.
Bir öğretmeni ölümsüzleştiren durum sadece karşısındaki kişiye bilgi aktarmak değil; değerlerine bağlı, vatanına hayırlı, vicdanlı bireyler yetiştirmesidir. Bütün çabasını, enerjisini ülkemizin geleceği için fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye adayan öğretmenlerimizin biliyoruz ki hakları asla ödenmez. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözünden hareketle, Türkiye Vizyonuna yakışır bir şekilde geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizle hiçbir engel tanımadan yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz.
İlk emrinin ‘’Oku’’ olduğu bir medeniyetin mensubu olduğumuz bilinci içerisinde, aynı sabır ve azimle, birlik ve beraberlik ruhuyla, omuz omuza vererek, Cumhuriyetimizin 100. yılı ışığında Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınlarında rol alacak olan yavrularımızın geleceği fedakâr öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Unutmayalım ki; ülkemizin değerlerini, kültürünü, her türlü kazanımını özümseyip bunlara sahip çıkmayı gayret edinen çocuklarımızla ülkemiz için daha umut dolu yarınlara bakacağız. Bu kutsal mesleği icra eden öğretmenlerimiz de, Türkiye Yüzyılı’nda bizlere düşen sorumlulukların bilincinde olup büyük bir görev aşkıyla ellerinden gelen gayreti göstereceklerine gönülden inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen ünvanının verildiği bu özel günde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü tekrar kutluyor, görevleri başındayken şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum