AĞRI VALİSİ DR.VAROL DOĞUBAYAZIT'DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ ANLATTI VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt yaptığı incelemelerden başta Doğubayazıt Kaymakamlığı, Tugay Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını Ziyaret etti. Vali Varol ilçe merkezinde yaptığı incelemelerinden Pazar ve çarşı esnafına koronavirüs tedbirlerini anlatarak vatandaşlara kurallara uyulması hakkında sohbet edip sorun ve sıkıntıları dinledi.

AĞRI VALİSİ DR.VAROL DOĞUBAYAZIT'DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ ANLATTI VE İNCELEMELERDE BULUNDU
Editör: Söyler Haber
09 Aralık 2020 - 13:04 - Güncelleme: 09 Aralık 2020 - 13:17
AĞRI VALİSİ DR.VAROL DOĞUBAYAZIT’DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ ANLATTI VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt yaptığı incelemelerden başta Doğubayazıt Kaymakamlığı, Tugay Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını Ziyaret etti.

Vali Varol ilçe merkezinde yaptığı incelemelerinden Pazar ve çarşı esnafına koronavirüs tedbirlerini anlatarak vatandaşlara kurallara uyulması hakkında sohbet edip sorun ve sıkıntıları dinledi.

Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ilçe protokol üyeleri ve kurum personeli tarafından karşılandı.

Vali Varol, Türkiye genelinden İçişleri Bakanlığı talimatıyla il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yapılan ve bu çerçevede Ağrı il ve ilçelerinde Nüfus Müdürlüklerinden de yapılan yenilikleri yerinde inceleyerek, Doğubayazıt İlçe Nüfus Müdürlüğündeki yenilikleri hakkında İlçe Nüfus Müdürü Metin Eren’den bilgi aldı.
Kayıtlarının elektronik ortama aktarılarak merkezi bir yapıda tutulmasını sağlayan Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (Mernis), kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport işlemlerinin bir arada bulunduğu Üçü Bir Yerde uygulaması, sözel veri tabanının coğrafi bilgi teknolojisi ile harita tabanlı mekansal yapıya dönüştürüldüğü ve mekansal adres verilerinin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığı Mekansal Adres Kayıt Sistemi, Nüfus Dijital Arşiv Projesi, yerli ve milli Biyometrik Veri Doğrulama Sistemi, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) ve Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) hakkında detaylı bilgi alan Vali Varol, kurum çalışanlarıyla bir süre sohbet ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ağrı Valisi Varol, İlçe Kaymakamı M. Kemal Akpınar ile makamında görüşerek ilçenin genel durumu hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'a ilçeye yaptıkları ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.


Vali Dr. Osman Varol'a, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, AK Parti İl Encümeni Mehmet Ertoğrul, Doğubayazıt  AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Varol'dan, Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına Ziyaret

Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Özel tarafından karşılanan Vali Varol, ziyaretin anısına Şeref Defterini imzaladı.
Tugay Komutanı Özel ile makamında bir süre görüşen Vali Dr. Osman Varol, ilçede yürütülen faaliyetler ve personel durumuna ilişkin bilgi aldı.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay’a Ziyaret

Vali Varol, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay ile makamında bir süre görüşerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Varol, Doğubayazıt’ta Koronavirüs Denetimi Gerçekleştirdi
Vali Osman Varol, Covid-19 ile mücadele kapsamında, Doğubayazıt’da ilçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve ilçe protokol üyeleri ile toplu yaşam alanlarında, iş yerlerinde, sebze ve meyve pazarında denetim gerçekleştirdi.

 ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ parolasıyla iş yerlerini denetleyen Vali Varol, işletme sahiplerine tedbirler konusunda bilgilendirici ve rehberlik edici uyarılarda bulundu. Toplumun sağlığını korumak için ilave tedbirlerin alındığını belirten Vali Varol, tedbirlere hep birlikte uyarak zorunlu kısıtlamalardan daha kısa sürede kurtulabileceğini ifade etti.

 Denetimleri sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Varol, ve Kaymakam Akpınar, Koronavirüs ile mücadelenin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum