AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL'UN ​​​​​​​ARZ-I VEDA MESAJI

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Valiler kararnamesiyle Ağrı’da üstün başarılara imza atan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Valiliğine ataması yapıldı.

AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL'UN ​​​​​​​ARZ-I VEDA MESAJI
Editör: Söyler Haber
01 Temmuz 2023 - 16:03


AĞRI VALİSİ DR. OSMAN VAROL’UN
ARZ-I VEDA MESAJI

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Valiler kararnamesiyle Ağrı’da üstün başarılara imza atan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Valiliğine ataması yapıldı.

Vali Varol Ağrı’da ayrılırken bir veda mesajı yayımladı.

Varol, mesajında;
Saygıdeğer Ağrılı Hemşerilerim, Değerli Mesai Arkadaşlarım,
19 Haziran 2020 tarihinde başladığım Ağrı Valiliği görevimden, 25 Haziran 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Adıyaman Valisi olarak atanmam nedeniyle 27 Haziran 2023 tarihi itibariyle ayrılıyorum.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla tüm kamu görevlisi arkadaşlarım, yerel yönetimler ve saygıdeğer Ağrılı hemşehrilerimiz ile karşılıklı sevgi, saygı, uyum ve dayanışma içinde görev yapmanın mutluluğunu yaşadım. Serhat diyarının siz mert insanlarıyla birlikte olmanın, sizlere hizmetkar olmanın onurunu hissettim. Görev yaptığım süre boyunca tarafsızlık ve eşitliği hizmetimizin şiarı sayarak vazifemizi yerine getirmeye gayret ettim.

Üç yıldır hizmet etmekten şeref duyduğum Ağrı’mızın, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere eğitim, sağlık, istihdam, kültür, turizm, gençlik ve spor gibi alanlarındaki potansiyelini keşfederek, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve ilgili Bakanlarımızın ilimize gösterdikleri büyük teveccüh ve destekleri, siyasetçilerimiz ve diğer paydaşlarımızın büyük katkılarıyla çok şükür ardımızda güzel eserler bırakarak veda ettiğimizi düşünüyorum.

Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Tarım ve Hayvancılık alanında; Tarım Park Projesi, Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Projesi, Tarımsal Sulama Projeleri, 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi, Ağrı’da Çileğe Dokunuş Projesi, Kaz yetiştiriciliği ve ürün çeşitliliği sağlanması gibi birçok önemli projeyi hayata geçirmek bizlere ve ekibimize nasip oldu.

Sosyal Yaşam ve İstihdam Projelerinde ise; İl merkezimizde oluşturulmuş olan Tekstilkentlerin sayısını arttırarak benzerlerini ilçelerimizde de oluşturduk ve toplam kapasitemizi iki katın üzerinde arttırdık. Yapımına bizden önce başlanmış olan Ayakkabıcılar Sitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Termal Tesisleri hizmete hazır hale getirdik. İlimizin yıllardır özlemle beklediği AVM ve Yaşam Merkezi projemizin ise çok şükür lansmanını yaparak temelini attık. Ülkemizin en önemli sınır kapılarından olan ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan Gürbulak Sınır Kapısını Türkiye’nin en modern sınır kapısı yapacak olan projeyi hazırlayarak inşaatını başlattık.

Kültür ve Turizm alanında; Kent Müzesi olmayan nadir illerden olan Ağrı’mıza, Kent Müzesini kazandırmak için çalışmaları başlattık. Tarihi 1684 yılına dayanan Toprakkale Camii’sinin restorasyonunu tamamladık. Ağrı Dağı’na tırmanışları tekrar açarak ilimizde önemli bir turizm hareketliliğinin tekrar başlamasına vesile olduk.

Eğitim alanında yaptığımız çalışmalarla okullaşma oranını ilköğretimde %98,28’e ortaokullarda ise %72,31’e getirdik. Gençlerimize ve çocuklarımıza en büyük hediyelerimiz olan İl Halk Kütüphanesi ve Patnos Halk Kütüphanesi’nin inşaasına başladık. Öğrencilerimizin kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini sağlamak, iç dünyalarını zenginleştirmek amacıyla ilimizde tüm ilçe, belde ve köy okullarımızda Okuyan Şehir Ağrı Projesi ile kitap okuma seferberliği başlattık. Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerimizin faydalanabileceği, trafik kurallarını uygulamalı öğrenebilecekleri “Ağrı Çocuk Trafik Eğitim Parkı”nı hizmete sunduk. Gençlik ve Spor alanında; Patnos ve Doğubayazıt ilçelerimize Yüzme Havuzu kazandırdık. İlimiz merkezine ikinci yüzme havuzumuzun ödeneğini sağlayarak ihale aşamasına getirdik. İlimizin simgesi olan, kutsal kitaplarda adı geçen ve hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağı olan Ağrı Dağı’nın ulusal anlamda tanıtımını yapmak ve tenis sporuna teşviki arttırmak amacıyla Ağrı Dağı’nın eteğinde Türkiye Tenis Federasyonu işbirliğiyle Ağrı Dağı Tenis Turnuvası düzenledik ve geleneksel hale getirdik. Tüm bu projeleri gerçekleştirirken, Devletimizin gönderdiği kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına özen gösterdik.

Şehrimizin ve sınırlarımızın güvenliği, terörle mücadele, insan ve emtia kaçakçılığıyla mücadele ve düzensiz göç ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüterek insanlarımıza şehrimizin en ücra köşeleri de dahil olmak üzere tam bir huzur ortamı sağladık. Bu çalışmaların dışında, ilimize ve hemşehrilerimize çok büyük fayda getireceğini düşündüğümüz bazı projeleri de çok arzu etsek de, hayata geçirmemiz mümkün olmadı. Bunların tamamının bizden sonraki yöneticilerimiz tarafından hayata geçirileceğine olan inancımız tamdır.

Tüm bu yatırım ve projelerin yanında her fırsatta aziz hemşehrilerimize temas etmeye, diyalog kurmaya, yanlarında olmaya, dertlerini dinlemeye ve çareler bulmaya çalıştık.
Göreve başladığım günden itibaren, kadirşinas Ağrılı hemşehrilerimizin desteklerini her zaman hissettim. Temel hedefim, huzur ve güven içinde daha yaşanılabilir bir şehir oluşturmak oldu. Görev yaptığım süre içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışı benimsedim ve ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına dönük; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse de sivil toplum kuruluşları ile yoğun bir mesai harcadım.

Bu vesile ile şahsıma Ağrı’da Vali olarak hizmet etme imkânını veren şimdi de Adıyaman iline atanmamı uygun gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA başta olmak üzere, görev yaptığım süre içerisinde çalışmalarımda bana yardımcı olan milletvekillerimize, vali yardımcıları ve kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, Rektörümüz nezdinde üniversitemizin kıymetli mensuplarına, tüm mesai arkadaşlarıma, askerî erkana, kıymetli yargı mensuplarımıza, il müdürlüklerimize, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, muhtarlarımıza, siyasi parti il ve ilçe teşkilatlarına, basın mensuplarımıza ve tüm Ağrılı hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Ağrılı hemşehrilerime, paydaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma arz-ı veda ediyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Allah’a emanet olun…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum