Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlama Mesajı

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlama Mesajı
Editör: Söyler Haber
24 Kasım 2022 - 10:52 - Güncelleme: 24 Kasım 2022 - 10:54



Vali Dr. Osman Varol’un “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Mesajı

1928 yılında büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
     Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.
 
     Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” demek suretiyle, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak öğretmenlerin ne denli bir öneme sahip olduğunu işaret etmiştir. 
 
     Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.
 

     Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal görevlerinin bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı heyecan ve özveriyle vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, emekliye ayrılmış olsalar bile hayat öğretmenliğine devam eden büyüklerimiz ve görevi başındaki tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum."

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum