AĞRI TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ

AĞRI TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ
Editör: Söyler Haber
21 Kasım 2022 - 12:58 - Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 13:08



AĞRI TANITIM GÜNLERİ SONA ERDİ


Ağrı Tanıtım Günleri “Nuh’un Gemisi İstanbul’a Geldi” adı altında Ağrı Valiliği Ağrı'yı İstanbul’a taşıdı.


İstanbul'da 2. Ağrı Tanıtım Günleri’nde Ağrı’nın güzellikleri bir kez daha İstanbul’da sergilendi.


Ağrı Valiliği bünyesin gerçekleştirilen “Nuh’un Gemisi İstanbul’a Geldi” Ağrı Tanıtım Günleri vatandaşlar tarafından yapılan yoğun katılım ile dört günlük program sona erdi.


Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, tarafından yapılan açıklamada; Ağrı Tanıtım Günleri Taksim’de yaşanan terör saldırısında şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız için müzik ve şenlik programlarının kaldırıldığı, Tanıtım Günlerinde yöresel yemekler, tarihi yerler ve Ağrı’ya özgün olan şeylerin sergilediği bir tanıtım günleri olmuştur.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ında içinde bulunduğu Doğubayazıt Belediyesi SİYA JİN Erbane Grubu, Ağrı Tanıtım Günleri kapsamında, yaptıkları Müzikli Erbane Showlar ile vatandaşları Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından açılan Doğubayazıt stantına çekmeyi başarmıştır.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, İstanbul Ağrı Dernekleri Federasyonu, İstanbul’da faaliyet sürdüren Ağrı il, İlçe dernekleri, Ağrı STK temsilcileri ve Ağrı’lı vatandaşlar ile birlikte ortaklaşa İstanbul Maltepe’de "Memleket Günleri" kapsamında düzenlenen “Ağrı Tanıtım Günleri” dört günlük etkinlik ile sona erdi .


İstanbul Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda “Nuh’un Gemisi İstanbul’a Geldi” temasıyla gerçekleştirilen Ağrı Tanıtım Günleri’nin resmi açılış törenine; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Halil Özyolcu, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Diyadin Mustafa Karali, Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca, Tutak Kaymakamı Enis Arslantatar, Eleşkirt Kaymakamı Murat Güneş, Hamur Kaymakamı Ali Yıldırım, Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, Doğubeyazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, eski milletvekili Cemal Kaya ve M. Hanifi Alır, katılım sağladılar.


Doğubayazıt’a özgü Anadolu’nun en eski diyet yemeği olan Abdigör Köftesi, Ayranaşı, Ağrı’ya özgü et döner, Keşkek, Halise, Kete, Tandır Ekmeği, Ağrı Turşusu ve Ağrı Geven Balı gibi yöresel ürün ve yiyecekler, Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi ve Nuh’un Gemisi’nin İzi, İshak Paşa Sarayı, Urartu Kalesi, Diyadin Murat Kanyonu, Diyadin Kaplıcaları, Kudret Köprüsü, Hamur Kümbeti gibi tarihi ve doğal güzellikler, halı, kilim, tiftik, üzerlik, nazarlık, keçe yapımı gibi geleneksel el sanatları ürünlerinin yer aldığı tanıtıldığı stantlar, vatandaşlar tarafından yoğun bir katılım ile ziyaret edilerek Ağrı’ya özgü yöresel ve kültürel ürünler sergilendi.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum