AĞRI'NIN BAŞARILI BÜROKRATLARI DEPREM BÖLGESİNDE

AĞRI'NIN BAŞARILI BÜROKRATLARI DEPREM BÖLGESİNDE
Editör: Söyler Haber
02 Mart 2023 - 12:49


AĞRI’NIN BAŞARILI BÜROKRATLARI
DEPREM BÖLGESİNDE

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremde hasar gören illere devlet tarafından geçici görevlendirme ile birçok ilde kendi görevlerinde başarılı olan yetkililer görevlendirildi.

Ağrı il ve ilçelerinde görev yapan Siyasiler, Vali, Kaymakam, Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri ve personeller deprem bölgelerine geçici görevlendirme ile görevlendirildi.

Deprem bölgesine Ağrı ilinde; AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mustafa Karali, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Tarım İl Müdürü Kenan Engin, İl ve ilçelerde görev yapan mimar, mühendis, jeologlar, deprem bölgesine görevlendirilmiştir.   

Ağrı il belediyesi, Doğubayazıt, Patnos, Diyadin, Taşlıçay, Eleşkirt, Hamur ve Tutak ilçe Belediyeleri, Belediye Başkanları ve personelleri deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları depremzede vatandaşları tarafından takdir ile karşılanmıştır.

Deprem bölgesine görevlendirildikleri günden bugününe kadar Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mustafa Karali, depremzede vatandaşları için barınma, sosyoloji, psikolojik, kurdukları çadır kentler, oyun parkları vb. çalışmalarıyla depremzede ailelerin dertlerine derman olmaya çalışmışlardır.

Doğubayazıt Kaymakamlık personelleri ve Kızılay Doğubayazıt şubesi gönüllü personelleri bölgeye giderek bir hafta boyunca yapılan yardımları dağıtmıştır.

Belediyelerde Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve personelleri arama kurtarma, iş makinaları, çadır kenet, oyun parkları ve yaptıkları yardımları ile il bazında ilk sırada yerini almıştır.

Doğubayazıt Belediyesi arama kurtarma, iş makinaları ve bir hafta boyunca Belediye Başkan yardımcısı Mecburiye Şahin ve belediye personelleri bölgede saç ekmeği pişirerek depremzede vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanmıştır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum