Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Üç Lisansüstü Programı Daha YÖK'ten Onay Aldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Üç Lisansüstü Programı Daha YÖK'ten Onay Aldı
Editör: Söyler Haber
29 Nisan 2022 - 02:19 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 02:24


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Üç Lisansüstü Programı Daha YÖK’ten Onay Aldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde ikisi doktora biri yüksek lisans olmak üzere üç yeni program açılması teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından onaylandı. 
Açılan programa ilk öğrenciler, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Güz Döneminde alınacak.   

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun toplantısında alınan kararla, Üniversite Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Coğrafya ve İslami İlimler Ana Bilim Dalları Doktora Programı ile Hemşirelik Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programının açılmasına karar verildi. Böylelikle Üniversite Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 7 olan doktora programı sayısı 9’a, 20 olan yüksek lisans programı sayısı 21’e yükseldi.

Üniversitemizdeki lisansüstü programlarının daha nitelikli ve çeşitli hâle getirilmesine yönelik adımlar attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bugüne kadar 435 lisansüstü mezun veren Üniversitenin 825 aktif öğrenci ile lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürdüğünü, bölgenin ve ülkenin gereksinimleri doğrultusunda yeni lisansüstü programların açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum