AĞRI'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

AĞRI'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ
Editör: Söyler Haber
11 Şubat 2023 - 18:01 - Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 18:37


AĞRI’DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ELİ

Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL'un yönetiminde; İl merkezinde Vali yardımcılarının, ilçelerde ise Kaymakamların nezaretinde, Kızılay şubelerine yapılan yardım kampanyaları devam ediyor.

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde depremden etkilenen vatandaşların hayatlarını kurtarmak ve yaşanan mağduriyeti gidermek için askeri, polisi, memuru, sivili ile devlet-millet el ele vererek yapılan yardım kampanyaları günün her saatinde devam ediyor.

Vali VAROL, günün her saatinde Ağrı il ve ilçe merkezlerinde toplanan yardımları yerinde izlemek üzere günde iki veya üç ilçe merkezine gitmekte, yapılan yardım kampanyalarının nasıl ilerlediğini kontrol etmekte ve yardımların ulaşması gereken merkezlere sorunsuzca ulaştırılması için gereken tedbirleri almaktadır.

Ağrı halkı deprem bölgelerinde bir hayat kurtarmak ümidiyle Kızılay’a kan bağışında bulunmak üzere sabahın erken saatlerinde il ve ilçe merkezlerinde bulunan Devlet Hastanelerinin yolunu tutmaktalar. 

Vali VAROL: “Ağrı halkı kendi ülkesine ve milletine her zaman bağlılığını göstermiştir. Ülkemiz genelinde veya yerelinde oluşacak olan herhangi bir yardımda Ağrı halkı her zaman yardımseverliği ile ön saflarda yer almıştır. Ağrı halkı yardımseverdir, Ağrı halkı cömerttir, Ağrı halkı devletine her zaman uzanan bir el olmuştur. Bugün Ağrı halkı ülkemizde yaşanan büyük felakete duyarsız ve sessiz kalmamıştır. İl, ilçe, köy ve beldelerimizde yapılan yardım kampanyaları için halkımız tarafından yardım zincirleri oluşturulmuş ve halkımız seferber olmuş bir vaziyettedir. Aynı zamanda deprem bölgelerinden şehrimizin her noktasına gelen depremzede vatandaşlarımızı misafir etmeye başlamış bulunmaktayız.” dedi.

AĞRI İL VE İLÇELERİNDE 10.02.2023 CUMA GÜNÜ İTİBARİYLE DEPREM BÖLGELERİNE GİDEN ARAÇ, GIDA VE İNSANİ YARDIMLAR.
GÖNDERİLEN KAMU PERSONEL SAYISI: 2010
GÖNDERİLEN İHTİYAÇ YARDIM MALZEMELERİ: 90 TIR
GÖNDERİLEN İHTİYAÇ YARDIM MALZEMELERİ: 23 KAMYON
GÖNDERİLEN İHTİYAÇ YARDIM MALZEMELERİ:  8 TRANSİT
GİDEN ARAÇLAR: 106
ACİL MÜDAHALE ARAÇLARI, İŞ MAKİNELERİ, AŞEVLERİ, GASİLHANE ARAÇLARI, CENAZE ARAÇLARI, EKSKAVATÖR, VİNÇ, ÇEKİCİ, AMBULANS VB. ARAÇLAR BÖLGEYE SEVK EDİLMİŞTİR.

NOT: Buradan halkımıza sesleniyoruz: 
Yaptığınız yardımları devlet birimlerine bildirin!..
Devlet birimlerinin bilgisi dışında giden yardımlar yağmacıların eline düşmekte ve ihtiyaç sahiplerine ulaşamamaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum