​​​​​​​AĞRI'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI

​​​​​​​AĞRI'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI
Editör: Söyler Haber
29 Mayıs 2023 - 12:05 - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 - 12:14


AĞRI VALİLİĞİ TÜRK MUTFAĞI HAFTASININ KAPANIŞINDA IC VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Ağrı’da Türk Mutfağı Haftası Kapanış Programı Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Ağrı Valiliğince 21-27 Mayıs tarihlerinde organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, 22 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’te Ağrı Millet Bahçesinde başladı. 27 mayıs günü saat 18.00 de özel bir cafede İbrahim Çeçen Vakfı tarafından düzenlenen “Ağrı Menüsü” lansmanı ile sona erdi.

Türk Mutfağı Haftası kapanış programına; Ağrı Vali Yrd. Yusuf Beran Vuran, AK Parti Ağrı Milletvekili Ruken Şahin Kilerci, AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Orhan Güngör, MHP Ağrı İl Başkanı Selahattin Aktaş, Ağrı Belediye Başkanı V. Mehmet Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, AİCÜ Rektör Yrd. Faruk Kaya, Ağrı Tic. Oda. Başkanı Saim Alpaslan, Doğubayazıt Tic. Oda. Başkanı Cemal Can, İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Meral Dinçer, Doğubayazıt Belediye Başkanına vekaleten Yazı İşleri Müdürü İsmet Tutar’ın yanı sıra kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Mutfağı Haftası Ağrı Valiliği bünyesinde İl Özel İdaresi, Ağrı ve Doğubayazıt Belediyeleri, Ağrı ve Doğubayazıt Ticaret odaları, İbrahim Çeçen Üniversitesi, İbrahim Çeçen Vakfı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay gibi kurumlar tarafından desteklendi.

Programın ilk gününde Ağrı’nın önemli yöresel ürünleri görücüye çıktı. Millet Bahçesinde etkinliğe katılan vatandaşlar Abdigör Köfte, Ağrı Döneri, Ayran Aşı, Bulgur Pilavı, Lokma Tatlısı, Ağrı Ketesi, Keledoş, Halise, Geven Balı, Tulum Peyniri gibi birçok yöresel ürünü tatma fırsatını buldu.

Programın son günü 27 mayıs akşamı Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ ve İbrahim Çeçen Vakfı müdiresi Meral Dinçer birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmasında İbrahim Çeçen Vakfı Müdiresi Meral Dinçer; “Ağrı’ya dair birçok projede kurumlar ile işbirliği yaptık. İşbirliği yaptığımız kurumlarımızdan biriside Kültür ve Turizm Müdürlüğüdür. Vakıf olarak biz geçmiş yıllarda birçok çalışma yürüttük. Bu yılda Ağrı’da ilk defa gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftasının kapanış programını düzenliyoruz. Sizlere güzel bir Ağrı Menüsü sunumu gerçekleştiriyoruz. Ağrımızın yöresel yemeklerini sizlere tanıtmak istedik” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ yaptığı konuşmasında “Ağrı’nın yöresel ürünler konusunda zengin olduğunu ancak bu unsurların tanıtımında eksiklikler olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ağrı’da özel işletmelerimize ciddi yük düşüyor. Bizim önemli yöresel ürünlerimiz var. Bunları her restoranımız yapmalı ve pazarlamasını yapmalı. Tanıtım işi sadece bir kişinin ya da kurumun işi değil. Bunun için ortak hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından 12 kurum tarafından desteklenen Ağrı’da Türk Mutfağı Haftası’nın son günü Ağrı menüsü sunumunda, Döner, Abdigör Köfte, Cağ, Heliz, Bulgur Pilavı, Kavurma ve Gulik Çorbası ikram edildi.

Etkinlikte lise düzeyindeki öğrencilerin Ağrı’nın yöresel ürünlerini tanımaları için söyleşiler düzenlendi. Ağrı Gençlik Merkezi ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, farkındalık amacı ile mini konserler verdi. İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile son buldu.

Sunum sonunda Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine destek veren kamu kurum kuruluşlarına ve STK temsilcilerine, Ağrı Vali Yrd. Yusuf Beran Vuran, Ağrı Belediye Başkanı V. Mehmet Alpaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, İbrahim Çeçen Vakfı Müdiresi Meral Dinçer tarafından bir teşekkür sertifikası ve Ağrı yöresel ürünlerinin yer aldığı kitap hediye edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum