"TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES"  DOĞUBAYAZIT'TA FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU

11 Kasım günü Doğubayazıt Kapalı Ceza Evi bahçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 200 adet fidan toprak ile buluşturuldu.

"TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES"  DOĞUBAYAZIT'TA FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU
Editör: Söyler Haber
12 Kasım 2022 - 16:33 - Güncelleme: 12 Kasım 2022 - 16:56

 
"TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES"  KAPSAMINDA DOĞUBAYAZIT’TA FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 2022 yılında "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen etkinlikte, 81 İlde 1023 farklı lokasyonda yine her yaştan 100 binlerce kişinin katılımıyla, ülke genelinde 4 milyon civarında fidanın toprakla buluşturulması hedeflendi.

11 Kasım günü Doğubayazıt Kapalı Ceza Evi bahçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 200 adet fidan toprak ile buluşturuldu.

2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” adıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Belediye Başkanı Yıldız Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Ağrı Ceza Reisi Mehmet Kurt, Adliye personellerinden Hakim ve Savcılar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sena Geçit, AK Parti Belediye Meclis üyesi ve Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Salih Akkuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Kızılay Şube Müdürü Kemal Şahin, İlçe Gençlik Spor Müdiresi Sevim Şimşek Konyar, İlçe Özel İdare Müdürü Kerim Arvas, SYDV Müdürü Mehmet Arvas, Kamu Kurum Müdürleri Ceza Evi personellerinin katılımıyla gerçekleşti.

Doğubayazıt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılında toplam 55 bin ağacı 11 Kasım günü toprak ile buluşturdu.  Ayrıca 70 adet kapama meyve bahçelerine yaklaşık 20 bin kayısı, ceviz, elma ve kiraz ağacı dikildi. ilçede % 80 hibe ile kurulan kapama meyve bahçeleri iki yıldan beri meyve vermeye başladı.

2022 yılında “Türkiye Yüzyılına Nefes” adıyla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, Doğubayazıt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen 200’e yakın fidanı, İlçe Kaymakamı Murat Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Ağrı Ceza Reisi Mehmet Kurt, ve programa katılan protokol üyeleri toprak ile buluşturdu.

Fidan dikiminin ardında protokol heyeti cuma namazını ceza evi camisinde kıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum