TÜRKİYE'NİN EN MODERN GÜMRÜK KAPISI OLACAKTIR

TÜRKİYE'NİN EN MODERN GÜMRÜK KAPISI OLACAKTIR
Editör: Söyler Haber
03 Mart 2022 - 17:16 - Güncelleme: 03 Mart 2022 - 17:20


 
VALİ VAROL, GÜRBULAK GÜMRÜĞÜ TÜRKİYE’NİN EN MODERN GÜMRÜK KAPISI OLACAKTIR


Doğubayazıt Gürbulak Kara Hudut Gümrük Kapısı’nda bulunan binalar bir, bir yıkılmaya başlandı.
500 milyon TL’lik yatırımla yeniden inşa edilen ve modern tasarımı ile yeni yüzüne kavuşacak olan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulunan Vali Dr. Osman Varol, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alarak çalışan personele kolaylıklar diledi.

Bir dizi program dolayısıyla Doğubayazıt’ta bulunan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ile birlikte, esnafı ziyaret eden heyet, vatandaşlar ile bir araya gelerek, Doğubayazıt’ta ticaretin nasıl olduğunu, ekonomik durumlarının nasıl gittiğini, ilçenin genel durumu hakkında sohbetler edilerek vatandaşların sıcak çaylarına ortak oldular.

Daha sonra Vali Varol ve heyeti Büyük Ağrı Caddesinde bir araya geldiği esnafa hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek hasbihal ettiği esnafların talep ve önerilerini dinledi.

Vali Dr. Osman Varol ve Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar, Doğubayazıt ilçesinin kültürel değerlerini ilmek ilmek işlendiği Ararat Kilim’i ziyaret ederek yürütülen faaliyetlere ilişkin iş sahibinden bilgi aldılar. Ziyaretleri sırasında, Türkiye’nin Çatısı Ağrı Dağı, Meteor Çukuru gibi doğal güzellikleri, taşın nakış gibi işlendiği İshak Paşa Sarayı, Urartu Kalesi gibi tarihi değerleriyle turistlerin uğrak noktası olan Ararat Kilim ’e gelen ziyaretçilerle bir araya gelen Varol, Doğubayazıt’ın tarihi ve turistik yerleri hakkında turistlere bilgiler verdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum