TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'DA KUTLANDI

TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT'DA KUTLANDI
Editör: Söyler Haber
31 Ekim 2020 - 16:00 - Güncelleme: 31 Ekim 2020 - 16:35
TÜRK KIZILAY HAFTASI DOĞUBAYAZIT’DA KUTLANDI

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde Kızılay haftası kutlanmaktadır.
 
Türk Kızılay’ı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılay’ına ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.

Osmanlı zamanında “Hilal-ı Ahmer” olarak isimlendirilen ardından Atatürk tarafından Kızılay olarak ismi değiştirilen Kızılay bir kurum olup hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit şekilde yardım etmektedir.

Doğubayazıt İlçesinde Türk Kızılay Haftası etkinleri Diyanet Vakfı bahçesinde düzenlenen resim sergisi ve ilk yardım gösterimi ile vatandaşların sunumuna sunuldu.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi tarafından resim sergisinde Doğubayazıt’da bir yıllık yaptıkları icraatları ve basında çıkan haberlerinden, Doğubayazıt İnternet Siteleri ve Yerel Basının yaptığı hiçbir haberin, habercinin ve gazetenin haber panosunda yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Serginin açılışına; Ak parti İlçe Başkanı Mustafa Konyar, AK Parti İl Meclis Üyesi Mehmet Ertuğrul, Belediye Meclis Üyesi Sıddık Söyler, Mehmet Emin Can, İlçe Müftüsü Adem Özdemir, Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Narinkale Gazetesinden Cemal Baydar, Kamu Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum