Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi Filistinli çocuklar yararına kermes düzenledi.

Filistin’de Siyonistlerin zulmü altında insanlık dışı şiddete maruz kalan Filistin halkına dünya ve ülkemiz genelinde destekler devam ediyor.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi Filistinli çocuklar yararına kermes düzenledi.
Editör: Söyler Haber
30 Aralık 2023 - 11:29 - Güncelleme: 15 Ocak 2024 - 19:34



Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi
Filistinli çocuklar yararına kermes düzenledi.


              Filistin’de Siyonistlerin zulmü altında insanlık dışı şiddete maruz kalan Filistin halkına dünya ve ülkemiz genelinde destekler devam ediyor.

             Doğubayazıt İnegöl Caddesi üzerinde bulunan eski emniyet binası yerinde Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi, Filistin yararına düzenlediği kermese, Doğubayazıt halkı tarafından yapılan yoğun katılım ile vatandaşların el emeği göz nuru ile kendi evlerinde yaptıkları yemek, tatlı, pasta, içecek ve giyim eşyalarından oluşan parçalar satışa sunuldu.

            Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci ve protokol üyeleri, Kızılay kermesini gezerek ürünleri inceleyip yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek kermeste bulunan ürünlerden alıp Filistinli çocuklara destek oldular.

            Doğubayazıt Kaymakamı Ekinci, “Gazze’de insanlık dışı bir katliama maruz kalan Filistin halkına destek olmak amacıyla Kızılay tarafından bu kermes düzenlenmiştir. Gazze’de yaşanan masum çocukların, bebeklerin ve kadınların acımasızca katledilmesini lanetliyorum. Ümidimiz ve beklentimiz bir an evvel bu soykırıma ve vahşete dur denilmesidir. Kermese destek veren Doğubayazıtlı hayırsever hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

            Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin "Biz Filistin'i düşünerek, zulme karşı durarak bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Hepimiz Filistin'in yanındayız. İnşallah İsrail'in yaptığı bu vahşet bir an evvel durur. Kermesimize destek veren Doğubayazıt halkına Kızılay Ailesi olarak sonsuz teşekkür ediyoruz. Kermeste 55 Bin TL üzerinde para toplanmıştır. Topladığımız bu yardımları Kızılay vasıtasıyla Gazze'ye göndereceğiz” dedi.

             Kermesin açılışına; Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci, Doğubayazıt Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demir, AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı M. Sena Geçit ve Yönetim Kurlu Üyeleri, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Sıddık Söyler, Doğubayazıt Gazetesi Sahibi Nezir Çelik, Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, ARKOZ Müdürü Mimar Cengiz Çelik, Kamu Kurum Müdürleri ve Doğubayazıt halkı katılım sağladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum