Ticaret Bakan Yrd. Uçarmak, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısındaki Sıkıntıları Dinledi

Ticaret Bakan Yrd. Uçarmak, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısındaki Sıkıntıları Dinledi
Editör: Söyler Haber
28 Şubat 2024 - 15:07 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 15:34


Ticaret Bakan Yrd. Uçarmak, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısını ziyaret etti.

Bakan Yrd. Uçarmak; Son günlerde Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısındaki başlayan sorun ve sıkıntıları dinlemek ve çözümler üretmek için Doğubayazıt ilçesine geldi.

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Cemal Can, Ankara'da Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısındaki sorunları ve Gümrük Müdürü ile ilgili sıkıntıları Ticaret Bakanlığında dile getirmişti.

Bu sorun ve sıkıntıları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Bakan Yrd. Uçarmak, Gürbulak Sınır Kapısına geldi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'na gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önemli konuları ele aldı.

Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, sınır ticareti ve güvenliği üzerine görüş alışverişinde bulundu.


Bakan Yrd. Uçarmak, Gürbulak Sınır Kapısının stratejik bir konumda olduğunu ve ekonomiye katkı sağladığını vurgulayarak, kapasitenin artırılması ve işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ağrı Valisi Mustafa Koç, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ve ilgili kurum temsilcileri ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan toplantı sonrasında, Uçarmak Gürbulak Sınır Kapısını gezdi ve yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Uçarmak, Gürbulak Sınır Kapısının sınır ticaretinde stratejik bir rol üstlendiğini belirterek, kapasite artışı ve işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla yürütülen çalışmaların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin artırılması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum