TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ IĞDIR'A GELDİ

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ IĞDIR'A GELDİ
Editör: Söyler Haber
23 Haziran 2021 - 17:05



TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ IĞDIR'A GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Iğdır’da Metroloji 16. Bölge Müdürlüğünün Açılışını Yaptı.

Bakan Pakdemirli'yi havaalanında AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim, Iğdır Üniversitesi Rektör Mehmet Hakkı Alma ve kurum amirleri karşıladı.

Ağrı, Kars ve Iğdır'a hizmet verecek Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katıldığı törenle hizmete girdi.

Temaslar kapsamında Iğdır'daki Meteoroloji 16'ncı Bölge Müdürlüğü'nün açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şüphesiz savaşı kazanmanın en önemli unsuru havayı iyi bilmek. Bunu yakın zamanda gördük. O yüzden dört ülkenin kesişim noktasında Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kurmamızın stratejik önemi çok büyük. Meteorolojik şartlar nedeniyle uçuş iptali ve gecikme olayların daha fazla yaşandığı başta Iğdır Şehit Bülent Aydın Havaalanı olmak üzere, Kars Harakâni Havaalanı ile Ağrı Ahmed-i Hânî Havaalanı'nda da, mezkûr aksaklıkların azaltılması sağlanacaktır" dedi.

Törene, Bakan Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç ve Ayşe Ayşin Işıkgece, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim ve çeşitli kurum ve kuruluşların amirleri ile davetliler katıldı. 

Açılışın ardından Akyumak Köyü ekonomik yatırım kapsamında destek alan hayvan işletmesini ziyaret eden Bakan Pakdemirli'nin bir sonraki durağı Melekli İrem Bağları'nda gerçekleşen kayısı hasat şenliği oldu. Bakan Pakdemirli, ''Bir bölgede yetiştirilecek bitki çeşidinin seçimi, toprak işleme, ekim, dikim, budama, çapalama, sulama, ilaçlama ve hasat işlemlerinde; meteorolojik veriler yönlendirici ilk faktördür. Hayvancılık alanında da sıcaklık değerlerinin, hayvanlarda ölüm oranları, yem ve ilaç tüketim miktarları, canlı ağırlık, et-süt üretim ve verimi ile gebelik oranları üzerinde etkili olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla tarım ve hayvancılıktaki bütün planlamalarımızda, meteorolojik veriler sayesinde elde ettiğimiz referans bilgileri kullanıyoruz. Ayrıca taşkın koruma tesisi, baraj ve gölet inşa ederken de tesisin taşkın payını doğru ortaya koymak adına meteorolojik verilerden yararlanıyoruz. Diğer taraftan, orman yangınlarına müdahale edecek ekiplerimizi konuşlandırırken, yıllık ve mevsimlik sıcaklık değerlerini, en önemli kriter olarak değerlendiriyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum