​​​​​​​T.C. AĞRIVALİLİĞİ "SERHAT ŞEHRİNDE DOĞA VE İNSAN" 2. ULUSAL FOTO SAFARİ

​​​​​​​T.C. AĞRIVALİLİĞİ "SERHAT ŞEHRİNDE DOĞA VE İNSAN" 2. ULUSAL FOTO SAFARİ
Editör: Söyler Haber
06 Mayıs 2021 - 17:58




T.C. AĞRIVALİLİĞİ
"SERHAT ŞEHRİNDE DOĞA VE İNSAN" 2. ULUSAL FOTO SAFARİ



 

Foto Safari   Genel Şartları:

 
  1. Yarışma profesyonel tüm fotoğrafçılara ücretsiz olarak açıktır.
  2. Yarışmaya sadece Ağrı’da ve Foto Safaride (21-22 Mayıs 2021) tarihleri arasında çekilen fotoğraflar teslim edilebilir. Daha önceden çekilmiş fotoğraflar ile yarışmaya katılım sağlanamaz. Fotoğrafın çekim tarihlerine Jüri tarafından bakılacaktır.
  3. Yarışmacılar foto safari için en fazla 10 (on) eserle yarışmaya katılım sağlayabilir.
  4. Fotoğrafçı, fotoğraf makinesinin tarih ve saatini güncelleme konusunda şahsi olarak sorumludur.
  5. Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacı http://www.agrifotosafari.comweb sitesinde başvuru bölümünde başvurusunu yaparak yarışma için ön başvuru yapacaktır. Yarışmacılara geçici kayıtları SMS ile bildirilecektir. Yarışmanın başlamasından 10 (on) gün öncesinde Ağrı Valiliği ve “FOTON” derneği tarafından katılımı kesinleşen yarışmacılar ilan edilecek, ve hem SMS ile bilgilendirme yapılacak hem de kayıt ve rezervasyonlar için fotoğrafçı ile irtibata geçilecektir.
  6. Katılımı kesinleşen 40 (Kırk) kişinin yol hariç olmak üzere konaklama ve iaşe giderleri Proje kapsamında karşılanacaktır. 20 Mayıs Perşembe günü otele giriş yapılabilecek, 24 Mayıs Pazartesi sabahında otelden çıkış yapılabilecektir. Odalar 2 veya 3 kişilik olacaktır. Yarışmacıların Ağrı'ya yapacakları ulaşım giderleri kendilerine ait olup, yarışmanın fotoğraf çekimlerinin yapılacağı 21-22 Mayıs tarihleri arasında  il içerisinde yapılacak ulaşım, Proje kapsamında karşılanacaktır. Yarışmacılar konaklayacakları tarihleri önceden bildirmek zorundadır. Yemek ve konaklama sayısı,
40 kişi üzerinden yapılacağı için yarışmacıların yanlarında misafir getirmeleri kesinlikle yasaktır.
  1. Fotoğrafçı fotoğraf veya fotoğraflarını hazırlanmış olan http://www.agrifotosafari.com web sitesinde kendilerine daha sonra bildirilecek kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak yükleyecektir. Fotoğrafların orijinal boyutları FTP üzerinde saklı tutulacaktır. Bu sebeple yarışmacı orijinal, (boyutları ile oynanmamış) fotoğraflarını sisteme yükleyeceklerdir.
  2. Yarışmacılar, ilk gece Ağrı Merkez’de konaklayacak olup, Cuma akşamı Doğubayazıt ve Pazar Akşamı ise tekrar Ağrı il merkezinde konaklatılacaktır.
  3. Yarışmacılar dilerlerse etkinlik sahibi olan Ağrı Valiliğini bilgilendirmek koşuluyla, ekli programa uymadan özgür bir şekilde kendi imkanları ile çekim yapabileceklerdir.
  4. Fotoğraf makinesi ile kayıt yapmayan hiçbir yarışmacının eseri kabul edilmeyecektir. Kayıt esnasında ilgili fotoğraf makinesinin seri numaraları alınacaktır. Fotoğraf makinesi yanında olmayan fotoğrafçıların otel rezervasyonları iptal edilecek, otel,iaşe


Organizasyon; Bu Foto Safari, Ağrı Valiliği, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Proje ve Koordinasyon Merkezi ile Foton Derneği tarafından düzenlenmektedir.

Yarışmanın konusu ve kategorisi: Ağrı ili, ilçeleri ve köylerinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla yapılmaktadır. Yarışmacıları ana temaya bağlı kalmak koşulu ile fotoğraflarını çekeceklerdir.
 
ve yol listelerinden isimleri düşürülecektir. Cep telefonları ile yapılan çekimler kabul edilmeyecektir.
  1. Yarışma  belge niteliği taşıyacağından, basit  düzeltme  ve iyileştirme  işlemlerinin dışında ( renk, kontrast, ton ayarları ve kırpma gibi) hiç bir şekilde başkalaştırılmaya gidilmeyecek, fotoğrafın özelliğini bozacak ekleme ve çıkarma yapılmayacaktır.Böyle birdurumtespitedildiğindefotoğrafyarışmadışıbırakılır(Biritirazdurumunda jüri fotoğrafın orijinal halini isteyebilir)
  2. Fotoğraf büyük baskılara uygun şekilde, kısa kenarı en az 2400 piksel ve 300 dpı çözünürlüğünde ve jpeg  + raw formatında teslim edilmelidir. Birden fazla fotoğraftan oluşan kolaj çalışmalar değerlendirme dışında bırakılacaktır. Ancak aynı gün ve mekanda çekilen panoramik fotoğraflar değerlendirilebilecektir.
  3. Fotoğrafların üzerinde tarih, isim gibi işaretlemeler olmayacak; çerçeveleme yapılmayacak, kenarlarında boşluk olmayacaktır.
  4. Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.
  5. Yarışmaya teslim edilecek fotoğraflara web yazılım tarafından otomatik bir isimlendirme yapılacaktır. Bu isimlendirme ödül sonuç ekranı dışında hiç bir kimseye açık olmayacaktır. Ondan fazla eserle katılım sağlayan yarışmacılar, fotoğrafları sisteme yüklerken, sistem bu fotoğrafın onuncu fotoğraf olduğunu belirtecek, on birinci fotoğrafın yüklenmesine izin vermeyecektir.
  6. Yarışmacının teslim ettiği fotoğraflar, eser sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydıyla ayrıca bir telif ücreti ödenmeden Ağrı Valiliği tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Üyeler bu maddedeki kuralı katılım formu doldururken beyan ederler. Bununla ilgili kayıt masasında beyan formu imzalattırılacaktır. İmzadan imtina eden yarışmacıların eserleri yarışmada değerlendirmeye alınmayacağı gibi, yarışmadan diskalifiye edilecektir.
  7. Katılımcı, yarışmaya teslim ettiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri  dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödüller yarışma sonrasında yarışmacıların IBAN numaralarına aktarılır.
  8. Ödül, mansiyon ve sergileme alan eserler Ağrı Valiliği ve www.agrifotosafari.com web sayfalarında yayınlanacaktır. Ayrıca ödül ve mansiyon alan eserler Ağrı Valiliği tarafından yapılacak sergide sergilenecek ve sergi sonrası basılacak olan kitapta yer alacaktır.
  9. Yarışmacılar, doğal bir ortamda yarıştıkları için her türlü doğal tehlikeye karşı gereken önlemleri bizzat kendileri almak zorundadır. Yarışma sırasında meydana gelebilecek olası her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur.
  10. Yarışmacılar, yarışmaya katılımı kabul ettiklerinde, doğaya zarar vermeden çekim yapmayı kabul etmiş sayılacaktır.
  11. Yarışmacılarda yarışmadan iki gün önce HES kodları SMS aracılığı istenecektir. Yarışmacı SMS ile gelen linke HES kodunu girmek zorundadır. Covid-19 temaslı yarışmacılar, yarışmaya alınmayacaktır.
  12. Şartnamede belirtilmeyen hususlarda “Düzenleme Komitesi” karar almaya yetkilidir.
  13. Drone çekimlerinde, önceden Yarışma Sekreterliğine bilgi verilmek koşuluyla, izinler Valiliğimizce alınacaktır.
 

Yarışma Sekreterliği:

Erkan KÖSEDAĞ      0533    3797095          İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Vecihi Şakiroğlu                     0538    3930898          İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü
 

YARIŞMA TAKVİMİ
 TarihSaatGünMekan
Foto Safari Kayıt Başlangıç Tarihi06Mayıs 202109:00Perşembewww.agrifotosafari.com
Foto Safari geçici kayıt
Bitiş Tarihi
14 Mayıs 202124:00CumaAğrı Kültür ve Kongre
Merkezi
Kesin yarışmacıların duyurulması17 Mayıs 202117:00PazartesiSMS aracılığı ile
Foto Safari Yarışma Tarihi
21-22 Mayıs 2021
 Cuma Cumartesi
Serbest Mekan
Fotoğraf Yüklemesi21-22 Mayıs 202121:00Cumartesi 
Fotoğraf Yarışması Seçici Kurul
Değerlendirmesi

23 Mayıs 2021

09:00

Pazar
Kültür ve Kongre Merkezi
Sonuçların Açıklanması23 Mayıs 202114:00PazarKültür ve Kongre Merkezi
Ödül Töreni23 Mayıs 202114:00PazarKültür ve Kongre
Merkezi


FOTO SAFARİ YAŞAM KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ
Birincilik Ödülü3.000 TL
İkincilik Ödülü2.000 TL
Üçüncülük Ödülü1.500 TL
Mansiyon Ödülü (3 adet)500 TL
Sergileme Ödülü (44 adet)250 TL




JURİ ÜYELERİ
1Ahmet Vezir BaycarVali Yardımcısı (Proje Koordinatörü)
2Ebumuhsin Bulutİl Kültür ve Turizm Müdürü
3Coşkun AralFotoğraf Sanatçısı
4Ali İhsan ÖztürkFotoğraf Sanatçısı (Anadolu Ajansı)
5Tanin HelvacıFotoğraf Sanatçısı
6Mustafa SevenFotoğraf Sanatçısı
7Bünyamin AygünFotoğraf Sanatçısı
8Fatih AslanHabitat TV
9Adem MelekeFotoğraf Sanatçısı
 
 
21 MAYIS CUMA22 MAYIS CUMARTESİ
SAATÇEKİM ALANISAATÇEKİM ALANI
07:00Kahvaltı..:.. 09:00İshakpaşa Sarayı ve Doğubayazıt Gün Doğumu / Saray Bölgesi
08:00
09:00
Açılış Toplantısı
(Kültür ve Kongre Merkezi)
09:00
10:00
Kahvaltı
(Saray Bölgesi Paraşüt Cafe)
09:00
14:30
Diyadin Meya Mağaraları Diyadin Kanyonu
Diyadin Kaplıcaları
10:00
12:00
Meteor Çukuru ve Nuh'un
Gemisinin İzi Serbest Çekim
14:30
15:30
Abdigör Köftesi İkramı13:00
15:00
Balık Gölü Bölgesi (Yemek Kumanya)
16:30
19:30
İshak Paşa Sarayı Bölgesi Gün Batımı Çekimleri16:00
17:00
Ağrı Merkez, Millet Bahçesi, Cumhuriyet Caddesi, Üniversite Serbest Çekim
20:00
21:00
Akşam Yemeği17:00
20:00
Fotoğrafların Web Sitesine Yüklenmesi
15:00
17:00
Otele Yerleşme
Serbest Zaman, Serbest Çekim
20:00
21:00
Gala Yemeği
22:00
02:00
Ağrı Dağı gece Çekimi  


 
23 MAYIS PAZAR
SAATÇEKİM ALANI
10:00
12:00
Juri tarafından Fotoğrafların Değerlendirmesi
14:00
15:00
Ödül Töreni / Sertifika Töreni (Kültür ve Kongre Merkezi)
16:00Ağrı’dan Ayrılış

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum