ŞEHİT SAVCI HAKAN KILIÇ, DOĞUBAYAZT'TA ANILDI

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından her yıl Şehit Savcı Hakan Kılıç, adına ilçe merkez camisinde Mevlid-i Şerif okutularak anma programı düzenlenmektedir.

ŞEHİT SAVCI HAKAN KILIÇ, DOĞUBAYAZT'TA ANILDI
Editör: Söyler Haber
07 Şubat 2024 - 18:14 - Güncelleme: 08 Şubat 2024 - 11:05
 



ŞEHİT SAVCI HAKAN KILIÇ, DOĞUBAYAZT’TA ANILDI



Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından her yıl Şehit Savcı Hakan Kılıç, adına ilçe merkez camisinde Mevlid-i Şerif okutularak anma programı düzenlenmektedir.

12 yıl önce Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı ilçede eşi ve çocuğu ile beraber alışveriş yaparken PKK terör örgütü tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu Savcı Hakan Kılıç, hayatını kaybetmiştir.

Savcı Hakan Kılıç 07/02/2012 tarihinde Doğubayazıt ilçesi çarşı caddesinde ailesi ile beraber alışveriş yaptığı sırada, PKK terör örgütü tarafından eşinin ve çocuğunun yanında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı, yaralı olarak Ankara’ya özel uçak ile götürülüp tedavi altına alınan Savcı Hakan Kılıç, tedavi gördüğü Ankara’da şehit olmuştur.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Şehit Savcı Hakan Kılıç’ın ölüm yıldönümünde, Doğubayazıt Merkez Camiinde Doğubayazıt ilçe müftüsü İbrahim Yiğit ve camii imamları tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve edilen dualar ile Şehit Savcı Hakan Kılıç, anıldı.


Programa: Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Adalet Komisyonu Başkanı Yunus İşler, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demir, Ağrı İl Jandarma Alay Komutan Yrd. Alb. Yasin Berçin, İlçe Jan. Böl. Kom. Yb. Ahmet Başara, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. ve AK Parti Doğubayazıt Belediye Meclis Üyesi ve Grup Bşk. Sıddık Söyler, AK Parti Doğubayazıt İlçe Bşk. Yrd. Salih Eryılmaz ve AK Parti İlçe Teşkilatı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, Kızılay Şube Müdürü Kemal Şahin, Doğubayazıt Adliyesindeki savcılar, hakimler ve adliye personeli, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda Doğubayazıtlı vatandaş katıldı.


Programdan sonra Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, programa katılan İlçe müftüsü İbrahim Yiğit ve hocalara teşekkür etti.


Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Murat Ekinci ve Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Şehit Savcı Hakan Kılıç’ın vefatının seneyi devriyesi için yapılan mevlit programına katılan vatandaşlarla sohbet etti.


Mevlit programına katılan cemaate Başsavcılık tarafından gül suyu ve çikolata ayrıca Kızılay tarafından nohutlu pilav ikramı yapıldı.


Savcı Hakan Kılıç Kimdir.
17/09/1982 Tarihinde Konya İli Ereğli İlçesi Beyören doğumlu,
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 15/08/2003 tarihinde mezun olmuştur.
17/01/2007- 22/09/2010 tarihleri arası Tonya Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulundu.
28/09/2010 tarihinden itibaren Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmakta iken PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu 07/02/2012 tarihinde şehit olmuştur.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum