Saldırı Sonucunda Şehit Edilen 3 Gümrük Personeli Doğubayazıt'da Törenler İle Anıldı.

Saldırı Sonucunda Şehit Edilen 3 Gümrük Personeli Doğubayazıt'da Törenler İle Anıldı.
Editör: Söyler Haber
02 Mart 2021 - 21:59 - Güncelleme: 02 Mart 2021 - 22:34



Terör Örgütü Tarafından Bir Yıl Önce Roketli Saldırı Sonucunda Şehit Edilen 3 Gümrük Personeli Doğubayazıt'da Törenler İle Anıldı.

Doğubayazıt ilçesinde, 02.03.2020 günü sabah saat 8.30 civarında Gürbulak Sınır Kapısı'nda görev yapan personelin, sabah nöbet değişimi için Doğubayazıt'tan Gürbulak Sınır Kapısı'na giderken, terör örgütü tarafından roketli saldırı sonucunda şehit edilen Ramazan Tutan, Mustafa Türk ve Özgür Kavastan 3 Gümrük Personeli törenler ile anıldı.

Doğubayazıt ilçesinde, 02.03.2020 günü terör örgütü tarafından yapılan saldırı için Doğubayazıt’a gelen ve olayı yerinde inceleyen Bakan Ruhsan Pekcan hastanede yaralıları ziyaret etmişti.

Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğüne ait araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit olan 3 personelin 1. ölüm yıldönümünde, Gürbulak Sınır Kapısında ve Doğubayazıt Merkez Camii de okunan Mevlidi Şerif programları ile anıldılar.

Şehitleri anma törenine; Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz, Doğubayazıt Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Arık, İlçe Jan Böl. Kom. Binbaşı Özgür Öngüt, Tic. Bakanlığı Genel Müd. Yrd, Tic. Bakanlığı Daire Bşk, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Bşk. Sıddık Söyler, İlçe M.E Müd. İhsan Kösen, Iğdır Tic. Oda Bşk. Enver Levent Turan, Risk Yönetimi Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müd. Yrd. Kadir Gündoğdu, Ticaret Bakanlığı Müfettişleri, Gümrük Personelleri, Kurum Müdürleri, AK Parti ve MHP İlçe Yöneticileri, yanı sıra vatandaşlar katılım sağladılar.

Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı'na 3 kilometre kala Doğubayazıt TIR parkı yakınlarında, 2 Mart 2020 günü Gürbulak Gümrük Müdürlüğünde nöbet tutan muhafaza memurlarının nöbet değişimine giden araca yönelik, terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, atılan roketin aracın ön tekerleğine isabet etmesi sonucunda, şehit düşen Mustafa Türk, Özgür Kavastan ve Ramazan Turan için anma programı, Gürbulak Sınır Kapısı önünde yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Programa katılan konuşmacılar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş yaptığı konuşmasında “ülkenin birliği ve bütünlüğü uğruna canını veren şehitleri anmak için bugün bir araya geldik. Bir yıl önce terörün hain yüzünü gördük ve yaşadık. Türk Bayrağının dalgalandığı her yer bizlere vatandır şiarıyla, vazifenin kutsallığına olan inançlarıyla, görev yerlerine gelen arkadaşlarımız hain terör örgütü tarafından hedef alınmıştır. Yalnız arkadaşlarımız değil, arkadaşlarımız nezdinde tüm gümrük camiası ve devletimizde hedef alınmıştır. Bu menfur saldırının acısını millet olarak derinden hissettik ve kayıplarımız oldu. Birliğimize ve dirliğimize kasteden hain saldırıda 3 arkadaşımız şehit, 46 arkadaşımız gazi oldu. Bir askerimiz de saldırı sonrası yapılan operasyonda gazi oldu. Şehit 3 personelimizin acısını yüreklerimizde yaşıyoruz. Bizleri engellemeye çalışanlar, yolumuza mayın döşeyenler, servis otobüslerimize roketlerle saldıranlar, savunmasız masumları hedef alanlar hiçbir zaman başarıya ulaşamadılar ve hiçbir zaman da ulaşamayacaklar. Terörü lanetliyor, telin ediyoruz. Bugün aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir." dedi



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum