REKTÖR ALMA, IĞDIR ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ KURULMASI İÇİN YÖK'E BAŞVURU YAPTI

REKTÖR ALMA, IĞDIR ÜNİVERSİTESİ'NDE ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ KURULMASI İÇİN YÖK'E BAŞVURU YAPTI
Editör: Söyler Haber
20 Şubat 2021 - 16:32


Iğdır Üniversitesi'ne Uluslararası Bir Tıp Fakültesi Kurulması Amacıyla YÖK’e Başvuru Yapıldı

Jeopolitik olarak stratejik bir noktada bulunan Iğdır; ekonomik ve sosyal olarak önemli bir potansiyele sahip.


Bu noktada sağlık turizminin de ilinin gelişmesine katkıda bulunacağı önemli bir gerçektir. 3 ülkeye sınırı olan Iğdır’ın cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla Iğdır Üniversitesi büyük bir mesai harcıyor.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Iğdır’a Diş Hekimliği Fakültesini kazandıran Üniversite, şimdi ise Uluslararası Tıp Fakültesinin açılması amacıyla çaba harcıyor.

Iğdır Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kazandırılması yönünde devam eden fizibilite çalışmalarının akabinde 30 Haziran 2020 itibariyle yapılan çalışmalar Üniversite senatosuna sunulmuş, oy birliği ile alınan senato kararı, Üniversitenin Tıp Fakültesi açılması talebi ile YÖK’e iletilmiştir.

Uluslararası Bir Tıp Fakültesi Bölgenin Kalkınması Adına Oldukça Önemli

Iğdır Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi açılması yönünde alınan senato kararı sonrası bir açıklama yapan Rektör Alma; Tıp Fakültesinin Iğdır şehri, Üniversitemiz ve bölgemiz için önemli bir açılım olduğunu, bu sayede Iğdırlı vatandaşların sağlık noktasında yaşamış olduğu sorunları çözüme kavuşturmak adına böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti. Sağlık bakanlığı nezdinde yapılan ikili görüşmelerden de ümitli olduğunu belirten Rektör Alma, Özellikle Iğdır’ın 3 ülkeye sınır olması nedeniyle, Sağlık Turizmi için potansiyel bir şehir olduğunu belirterek, Tuzluca'da 1.etabı tamamlanmak üzere olan Tuz Terapi Merkezi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesinin açılmasının ardından Tıp Fakültesini de şehrimize ve Iğdır Üniversitesi'ne kazandırmayı planladıklarını kaydetti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum