REİS DUY SESİMİZİ "EĞİTİM YUVAMIZI YIKTILAR"

24 DERSLİK BİR OKUL BİNASINDA 5 OKUL 1500 YAKIN 18 İLE 4 YAŞLARI ARASINDAKİ ÖĞRENCİ, 90 ÖĞRETMEN AYNI OKULDA EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRMEKTEDİRLER.

REİS DUY SESİMİZİ "EĞİTİM YUVAMIZI YIKTILAR"
Editör: Söyler Haber
18 Kasım 2020 - 10:09 - Güncelleme: 18 Kasım 2020 - 11:51
REİS DUY SESİMİZİ "EĞİTİM YUVAMIZI YIKTILAR

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SESLENİYORUZ!...

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN ZİYA SELÇUK’A SESLENİYORUZ!...

SAĞLIK BAKANI SAYIN DR. FAHRETTİN KOCA’YA SESLENİYORUZ!...

AK PARTİ AĞRI MİLLETVEKİLİ SAYIN EKREM ÇELEBİ’YE SESLENİYORUZ!...

DOĞUBAYAZIT İLÇESİNDEN KORONAVİRÜS COVİD-19 PANDEMİ SÜRECİNDE
  • (24 DERSLİK BİR OKUL BİNASINDA 5 OKUL)
  • (1500 YAKIN 18 İLE 4 YAŞLARI ARASINDAKİ ÖĞRENCİ, 90 ÖĞRETMEN) AYNI OKULDA EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRMEKTEDİRLER.
DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ ANADOLU LİSESİNİN YAPILMASINI KİM VEYA KİMLER ENGELLİYOR?!..

Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi yüz yıllık okul, eğitime-öğretime cevap veremezken, Ağrı imar müdürlüğünden gelen yetkililer tarafından kullanılmaz ve risk grubunun üstünde olan okul 2019 Eylül ayında Valilik kararıyla Sarıgül Mahallesinde bulunan Yunus Emre Anadolu Lisesine taşındı. Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesinin yıkımı 2020 Şubat ayında yapıldı.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi yıkıldıktan sonra okul yeri vatandaşlar tarafından parasız garaj alanı olarak kullanılmaktadır.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesinde eğitim-öğretime devam ederken Doğubayazıt’lı işadamımız İbrahim Yassuboğa HABERTÜRK TV. Ekibiyle okulun bahçesinde yaptıkları röportajda “ben ve benim gibi birçok işadamı, bakan, siyasetçi, eğitimci bu okulda okudu ve mezun oldu. İnşallah 2020-2021 eğitim-öğretim yılında biz ve Doğubayazıt’lı işadamlarımızla yeni yapılmış okulumuzun bahçesinde öğrencilerimiz ile hep beraber oturup çay içeceğiz müjdesini vermişti”.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği yönetimi tarafından Doğubayazıt’lı işadamımız İbrahim Yassuboğa ve sekreteri ile birçok kez yapılan telefon görüşmelerinde, okulun kendileri ve Doğubayazıt’lı işadamları tarafından yapılacağını, kendileri tarafından okul ile ilgili projelerinin yapıldığını belirtmişlerdi,  ancak Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesinde bazı kişiler tarafından projede yapılan değişiklilerden ve Koronavirüs COVİD-19 pandemi sürecinde okulun yapım süreci beklemeye alınmıştı.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sıddık Söyler, okulları yıkılan bir göçebe gibi oradan oraya taşınan, öğrencilerin dertlerine çare bulabilmek için konuyu T.B.M.M taşımıştı, Ağrı için gecesini gündüzüne katarak, Ağrı halkı için yaptığı çalışmalarıyla, Ağrı halkının kalbinden taht kuran ve takdir ile karşılanan, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin makam odasında bizzat kendisine iletmiştir. Ekrem Çelebi İbrahim Yassuboğa ile bir telefon görüşmesi yapmıştır. Milletvekili Çelebi konun takipçisi olacağını söylemiştir.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Sıddık Söyler ayrıca konuyu; Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a basın ile yapılan kahvaltı programında Ahmedi Hani Anadolu Lisesi ile ilgili hem sözlü olarak hemde hazırladığı bir brifing dosyasında vermiştir. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ile şahsen makamında ve Doğubayazıt’a gelişlerinde ve açtığı telefonlar ile birkaç kez konuyu görüşmüştür. Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen ile birkaç kez makamında okul hakkında görüşmeler yapmıştır.

Ağrı’ya geldiği günden bugüne kadar yaptığı proje ve çalışmalarını hayata koymak için yoğun bir çaba harcayan il ve ilçeleri karış karış gezen Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, İbrahim Yassuboğa ile yaptıkları telefon görüşmesinde, Valilik tarafından hazırlanacak yeni bir protokole her iki taraf imza atacaktır.

İşadamımız İbrahim Yassuboğa ile bir hafta önce yapılan yeni telefon görüşmesinde işadamı İbrahim Yassuboğa; “Ahmedi Hani Anadolu Lisesinin yapımı için Ağrı Valiliği tarafından yapılacak olan protokolü beklediklerini beyan etmişlerdir.”

Türkiye geneli eğitim başta olmak üzere her yönüyle Koronavirüs COVİD-19 salgın hastalığıyla mücadele edilirken, Pandemi sürecinde Sarıgül Mahallesinde bulunan 24 Derslikli Yunus Emre Anadolu Lisesinde “5 okul, 1500’e yakın, yaşları 4 ile 18 arası olan öğrenci, 90 öğretmen” bir okulda eğitim-öğretim görmektedir.

24 DERSLİK YUNUS EMRE OKULUNDA EĞİTİM GÖREN OKULLAR
  • Ahmedi Hani Anadolu Lisesi (735) öğrenci
  • Yunus Emre Anadolu Lisesi   (520) öğrenci
  • Sarıgül Ortaokulu? 
  • Sarıgül İlkokulu?
  • Sarıgül Anaokulu?
NEDEN; Doğubayazıt’lı çocuklarının, gençlerinin, ailelerinin sağlıkları ve hayalleri ile oynuyorsunuz?!

EVET; soruyoruz pandemi sürecinde bu okulda okuyan ve olumsuz şartlar altında eğitim-öğretim  gören hangi öğrenci COVİD-19 hastalığına yakalanmadan sağlıklı bir şekilde evine gidecektir?!

Hangi öğrenci eğitiminde başarılı olacaktır?!

Kim veya Kimler tarafından Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesinin yapımı engellenmektedir?!

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi yeri üzerinde kim veya kimler ne gibi hesaplar yapmaktadırlar?!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından yapılan yoğun çalışmalar ardından, Ahmedi Hani (HZ) kitaplarının okunması ve gün yüzüne çıkması için Turizm Bakanlığı vasıtasıyla basımı yapılıyor ama siz yöneticiler "Ahmedi Hani ismi sizleri neden bu kadar korkutuyor"?

Doğubayazıt’da eğitim-öğretimin yok olması için çalışan bazı tüccar kafalı eğitimciler, daha önce Ahmedi Hani Anadolu Lisesi yeri üzerinde iş merkezi için düşünülen ancak emellerine ulaşamayınca ve şimdide bazı yerlere şirin görünmek için bir kamu kuruluşuna yer tahsisi için servis etmeye çalışanlar, Doğubayazıt’da eğitime gönül vermiş eğitimi düşünen kafalar var oldukça sizler emellerinize ulaşamayacaksınız.

Doğubayazıt ilçesinde kendi okullarında hiçbir başarıları olmayan; cemaatleri, sendikaları, dernekleri kullanarak beşer, beşer basamakları atlayan idareciler, Doğubayazıt eğitimini ve gençlerinin hayallerini yıkamayacaksınız.

NOT: DOĞUBAYAZIT’DAKİ EĞİTİM-ÖĞRETİM İLE İLGİLİ YAZILARIMIZIN DEVAMI GELECEKTİR.
SÖYLER HABER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum