PARALARLA TARİHE YOLCULUK

Öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları sergi yoğun ilgi gördü.

PARALARLA TARİHE YOLCULUK
Editör: Söyler Haber
01 Mayıs 2022 - 22:28 - Güncelleme: 01 Mayıs 2022 - 22:35



PARALARLA TARİHE YOLCULUK

Öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları sergi yoğun ilgi gördü.

Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulu, HCY Kurtuluş Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Tutak Köyü İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve Asiye Nur İlçi Halife Yusuf İmam Hatip Ortaokulu, Semih Köseoğlu Tutak Köyü İmam Hatip Ortaokulu, Necmiye Erdik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Hicran Aşkın Sönmez Kurtuluş Ortaokulu öğretmenlerinin eTwining projesi kapsamında “paralarla tarihe yolculuk” sergisi Doğubayazıt’ta yoğun ilgi gördü.

Ülkemiz ve farklı ülkelere ait toplanan paralar basım yılı, ait olduğu ülke, ön arka yüzdeki resimler ve bu resimlerin ülke için ne ifade ettikleri neyi sembolize ettikleri projede belirtilmiştir.

Proje Paraların görsel ve analitik özelliklerinden yola çıkarak paralar ile tarihsel dönemlerin özellikleri arasında bağ kurmak için düşünülmüş bir etkinlik.

Çalışmayı sürdürürken öğretmen ve öğrenciler kültür tarihi, ekonomi coğrafya gibi alanlarda sorgulama analiz etme ve çıkarımlar da bulunma fırsatı bularak, Öğrenirken eğlenmeyi de durumları çok boyutlu değerlendirmeye farkındalık kazanmayı amaçlarlar.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum